Program

2018.09.22. 08:35

Diósviszlóra gurul a dió szombaton

Szombaton Diósviszlón rendezik meg a Diós Települések Találkozóját.

Zs. K.

Forrás: pixabay.com

Az immár tizenkettedik évben megrendezett nemzetközi programnak minden évben más diós nevű község ad otthont, az idén a baranyai települést érte a megtiszteltetés, hogy vendégül lássa a „névrokonait”. A program 10 órakor kezdődik a kulturális csoportok bemutatkozójával.

A „Diós” települések találkozóját a Zala megyei Gyenesdiás kezdeményezte még 2006-ban, az első rendezvényre 2007-ben került sor. 2010 óta határon túli diós települések is csatlakoznak a programhoz, sőt 2013-ban már a határon kívülre „gurult a dió”,

Diósförgepatony rendezte a találkozót, majd Bihardiószeg következett. Minden évben a találkozók alkalmával beszélik meg, hogy a következő évben melyik település lesz a házigazda. Az idén Diósviszló vállalta a megtisztelő feladatot, így a határon túlról Zentagunaras, Bihardiószeg és Diósförgepatony érkezik, a magyarországi települések közül pedig Diósjenő, Diósd, Gyenesdiás, és Dióskál képviselteti magát. A diós süteményekből versenyt rendeznek és a résztvevőket is vendégül látják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában