Fesztiválszezon

2018.05.13. 12:36

Ha péntek, akkor újra csak Villány!

„Ha péntek, akkor Villány!” címmel indult a múlt esztendő nyári időszakában kulturális programsorozat a boros városban.

Mészáros B. Endre

„Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak” – ez a szlogenje idén a pénteki programsorozatnak, melynek kínálata most kormánytámogatásnak köszönhetően megsokszorozódik.

Nyár végéig négy kihagyhatatlan péntekre érdemes készülni Villányban, melyből az elsőt május 18-án rendezik. Lesz horvát–magyar gasztroudvar, családi programok és a horvát Orahovica település kulturális produkciói is láthatók. Késő estig kóstolható a horvát csobánác, a horvát halászlé, magyar részről pedig a marhapörkölt, a babgulyás.

A Diófás tér lesz a családi és a hagyományőrző programok fő helyszíne, a Rendezvénytér pedig a könnyűzenei koncerteknek ad helyet. Májusban 18-án a Kubalibre, majd az elmúlt évek nagy felfedezettje, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company lép fel. Június 15-én jön a PASO, augusztus 3-án a Road csap a húrok közé, augusztus 17-én pedig az Intim Torna Illegál érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában