buliajánló

2018.02.22. 20:00

Népszerű zenekarok és necces bulik is várnak ránk a hétvégén

Fellép a városban Frenk, az Óriás, de itt lesz a Nélküled című focihimnusz előadója és a Kaukázus frontembere is.

dg

Az Ismerős Arcok zenekar ismét Pécsre látogat, ezúttal a Zsolnay negyedben játszanak péntek este. Az érdeklődők egy remek hangulatú koncertre számíthatnak az E78-ban, hiszen a nemzeti érzelmű zenekar az elmúlt 18 év legkedveltebb dalai mellett a tavaly októberben megjelent Csak a szöveg című új albumáról is játszani fog több szerzeményt. Másnap is lesz egy fergetegesnek tűnő buli koncertteremben, hiszen három banda, az Avement, a Rumproof és Lochnesz utófarsangi kalózmulatságot rendez.

A Pécsi Estben pénteken este Necc Party néven merülhetünk el a kilencvenes és a kétezres évek zenei mocsarában. Az egyre népszerűbb budapesti bulisorozaton a legkínosabb slágerekre lehet táncolni. Másnap ezen a szórakozóhelyen az Óriás lép fel, akik már egy ideje nem játszottak a városban, így most jött el az idő, hogy az új lemezt is bemutassák. A 2017-ben megjelent Minden villany ég című korong lett az Óriás legfelszabadultabb munkája, amelyet – a közönség remek fogadtatásán túl – a zenei sajtó is ajnározott. A koncerten vendégként a pécsi Ivyz és a fővárosi The Devil's Trade zenél még.

A Nappaliban pénteken este Frenk ad koncertet. A népszerű multiinstrumentalista zenész a hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, valamint a kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja. Ezen az estén a tavaly márciusban megújult zenekarának élén láthatjuk, melynek erőssége a tagok között lévő harmónia, kivételes és ritka egymásra találás. Szombaton a Synema hallható a Király utcai klubban. Zenéjüket ambient, trip-hop, drum n' bass elemek színesítik, főleg „manuális” hangszereken előadva.

A Szabadkikötőben péntek este a már bevált felállással Tradin' Grooves és Hangya csinálja a bulit, melynek során két lemezjátszó és egy dob véletlen találkozása hallható. Másnap pedig Kardos-Horváth János érkezik. A Kaukázus zenekar, a Hahó gyerek-együttes, és a Kafkaz zenekar frontembere tart egy személyes szerzői estet.

Végül ejtsünk szót néhány táncos estről is. Pénteken a két pécsi lemezlovas, Josh és Kau játszik a Trafikban. Az elmúlt két évtized zenei világának legmeghatározóbb disco, house és club zenéit válogatják. Szombaton az Amperben játszik először Magyarországon a Barcelonában élő remek egyiptomi dj, Raxon, aki basszus orientált underground techno szcéna egyik legizgalmasabb alakja. Ugyanezen a napon a Pécsi Sörházban jönnek a 2000-es évek legjobb előadóinak slágerei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában