Program

2018.07.15. 12:37

Színházi előadások és koncertek lesznek a Magtárban

A hajdani Püspökvár északi részén a 18. században épült uradalmi magtár cseréppel fedett épületét 7000 pozsonyi mérő, tároló térrel tervezték, vagyis több, mint 400 ezer liter folyadék vagy 326 kg termény elhelyezésére volt alkalmas.

Mészáros B. Endre, fotó: Löffler Péter

Napjainkban a többszintes borospince fölött a Pécsi Püspökség Magtár Látogatóközpontja található, amely turisztikai információs pont és konferenciák, közösségi események, művészeti bemutatók helyszíne, valamint itt kapott helyet a Magtár Kávézó is. A kávézó klasszikus funkciója mellett, hosszabbított hétvégi nyitvatartással ingyenes kultúrrendezvényeket szervez „Zene, színház, történelem” programcímmel.

Az indító régészeti előadáson már túl vagyunk, július 6-án Tóth Zsolt régész tartott összeállítást Pécs középkori székesegyházainak problematikájáról, olyan kérdéseket elemezve, hogy hova temették el Orseolo Pétert (1038–1041 és 1044–1046)? Mert a négytornyú, háromhajós katedrálist csak valamikor a 11. század utolsó harmadában kezdték el építeni és több adat is arra mutat, hogy az altemplom alatt keresendő a királysír. Az előadás a rendelkezésre álló adatokat ismertette az azokból levonható következtetésekkel.

Ami ezután következik: július 28-án, 19 órakor kamarakoncert következik, Nakazawa Klára hegedűn, Wéber Balázs csellón játszik. Augusztus 3-án, 18 órakor pedig színdarab látható, A tékozló fiú címmel, a Janus Egyetemi Színház előadásában, majd augusztus 11-én, 19 órakor Dóró Dalma énekel és Fülöp Kornél gitározik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában