teqball

2018.01.24. 11:00

Az MLSZ jutalommal ismerte el a Nagykozárt

Egy különleges asztalt – teqballhoz – kap az elkövetkező időszakban a Nagykozár Községi Sportegyesület. Az egyesületet múlt hét végén kapta kézbe a Magyar Labdarúgó Szövetség levelét, melyben közölték velük, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt esztendőben a Bozsik Egyesületi Programban, és munkájuk elismeréseként kapják a teqballasztalt.

Zsigmond József

– Az utánpótláscsapataink minden korosztályban szerepelnek, és az egyesület is dinamikusan fejlődik, ezt díjazta az MLSZ – mondta el lapunk megkeresésére Szabóné Kovács Krisztina, az egyesület technikai vezetője. – A műfüves pálya és a szertár között egy térköves részt alakítunk ki, ide lesz elhelyezve az asztal – tette hozzá. Mert ez nem egy elzárt területen, így nemcsak a helyi egyesület labdarúgói tudják használni, hanem a falu lakói is.

A teqballasztal hasonlít a pingpongasztalhoz, csak a végei le vannak kerekítve. A szabályok is hasonlóak mint az asztalitenisznél, csak a játékosok ezt a játékot lábbal játsszák. Kiválóan alkalmazható egyéni vagy páros gyakorlásra, többek között a játékosok ügyességét, a labdakezelést, a fiatalok technikai tudását és nem utolsósorban a koncentrációkészséget fejleszti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában