vívás

2018.01.10. 16:12

Vízkereszt napján újra találkoztak egymással

A sportág hagyományos vízkereszti találkozóját nyolcadik alkalommal rendezte meg a PTE-PEAC Vívószakosztályának szenior közössége.

K. M. A.

Az első, 2007-ben szervezett találkozó vízkereszt napjára esett, azóta csak az idei lehetett ismét olyan, amikor ténylegesen az új esztendő hatodik napján „randevúzhattak” egymással a víváshoz és az öttusához kötődők: a már kevésbé, és a még aktív szenior vívók és öttusázók. A 8. Vívó- és Öttusa Találkozót és Csapatversenyt most is a sportág iránti rajongás, az elődökre, példaképekre emlékezés igénye hívta életre.

Idén is közel negyvenen, sportolók, családtagok, barátok vettek részt a gálán a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium dísztermében. A barátságos csapatversenyhez kilencen húztak vívóruhát, s három csapatba rendeződve csörtéztek. A verseny végeztével Csethe István volt öttusázó, edző, a pécsi sportélet és a pécsi öttusa szakosztály egykori vezetője méltatta a rendezvényt, majd Gaál Csabáné (Margó néni) adta át a fődíjat a Póka Bea–Rab Attila–Sasvári Róbert alkotta győztes csapatnak. A második helyen a Kisida Kata–Lippai Tibor–Plazzeriano Gábor hármas, a harmadikon a Benedek Dezső–Haraszti Krisztina–Mátyás Pál trió végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában