labdarúgás

2018.02.16. 12:30

A szerelem repítette hozzájuk a kapust

Mint egy kis család, olyan a görcsönydobokai labdarúgócsapat.

Horváth L.

Játszik benne apa és fia, idősebb és ifjabb Rutsch Attila (44, illetve 24), valamint két testvérpár, Fáy Erik (27) és Rafael (22), Dénich Gábor (30) és Tamás (33) is. És itt még nincs vége a különlegességeknek, mert egészen eddig náluk védett egy 31 éves brazil játékos, Katory Dias Panna, aki romantikus filmekbe illően került hozzájuk.

– Összejött Portugáliában a sógorom lányával, aztán itt kötött ki. Másfél évig volt nálunk, most átszerződött Somberekre – mesélte Troszt József (57) sportegyesületi elnök, aki hét éve tölti be ezt a tisztet, emellett a 380 lelket számláló, Somberekhez közeli kisközség polgármestere.

A Görcsönydoboka a megyei III. osztály Tamási-csoportjában szerepel, 15 ponttal a 14-es mezőnyben a 9. helyen áll, a mérlege: 4 győzelem/3 döntetlen/6 vereség. Ősszel volt egy rossz sorozata, az utolsó öt bajnokiján nem nyert, csak egy pontot szerzett. Egyszer nagy zakóba szaladtak bele, a Magyarbólytól odahaza kaptak egy ötöst (0-5). Játékos-edzőjük Hesz Gábor, a keretükben nyolc 40 év feletti futballista van, a házi gólkirályuk Csike Róbert, aki ősszel tízszer talált be az ellenfelek kapujába.

– Minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy ki tudjunk állni teljes létszámban a mérkőzésekre – mondta Troszt. – A bajnokikon eddig sikerült, a téli műfüves tornán azonban legutóbb nem, a busójárás miatt nem voltunk meg elegen, előre le kellett mondanunk a meccset. Kellene igazolnunk, de ez nem könnyű ügy: több ifjú labdarúgónk játszik sombereki, egy pedig mohácsi színekben, reméljük, hogy közülük néhányan egyszer majd visszatérnek hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában