labdarúgás

2018.03.02. 13:27

Elhalasztják a PMFC–Kozármisleny derbit

Hivatalossá vált, hogy elhalasztják a PMFC szombati bajnokiját, amelyet a Kozármisleny FC vendégeként játszottak volna le.

bama.hu

Az időjárás közbeszólt, immár hivatalos, hogy elmarad a Kozármisleny–PMFC baranyai rangadó az NB III.-ban, és a Szentlőrincnek sem kell elutaznia Dunaújvárosba. Jobb híján újabb edzőmeccsek jönnek.

Hiába dörzsölték a tenyerüket a kozármislenyi és a pécsi szurkolók, hiába várták már a tavaszi rajtot, s a megafonos PMFC-drukker hiába törölgette fényesre a hangosító berendezést, egy ideig várnia kell az újabb bevetésre. Az utóbbi napok erőteljes havazása, valamint a nagy hideg és az ónos eső ugyanis betett a tavaszi rajtnak az NB III. Közép csoportjában, emiatt nem tartják meg a ma délutánra tervezett baranyai rangadót.

– Sajnálom, hogy nem tudunk játszani – fogalmazott Németh Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Felkészültünk erre a meccsre, sajnos az időjárás közbeszólt. Szerettem volna minél előbb túllenni a PMFC elleni mérkőzésen, no meg a következő fordulóban esedékes Tiszakécske elleni derbin is: ha az aranyéremre hajtó csapatokkal szembeni találkozók jól sikerültek volna nekünk, megalapozhatták volna a tavaszi folytatást.

A mérkőzésnek már megvan az új időpontja is, március 21-én, szerdán (15.00) rendezik meg. Bár tétmeccse ebből fakadóan nem lesz a hétvégén sem a Kozármislenynek, sem a PMFC-nek, azért még pályára lépnek – ha minden igaz. A mislenyiek szombaton 13 órakor a megye I.-es Szászvárt fogadják a műfüvesen, s játszik Márton Gábor együttese is (az ellenfél a Szederkény lenne), ha kellőképpen le tudják tisztítani a pályát.

A harmadik baranyai csapatnak, a Szentlőrincnek az éllovas Dunaújváros otthonában lett volna jelenése, de Turi Zsolt együttesének nem kell buszra szállnia, ez a bajnoki is elmarad – március 14-én, szerdán pótolják. A lőrinciek sem maradnak meccs nélkül a hétvégén, szombat délután Kaposváron játszanak felkészülési mérkőzést.

Mi lesz az alsóbb osztályokban?

Nagyüzem lenne a hétvégén a labdarúgó megyebajnokságban, de csak nagyon–nagyon pici üzem lesz. A füves pályák ugyanis használhatatlanok, jókora hópaplan fedi őket, így aztán futballmeccsekről szó sem lehet rajtuk. A megyei I. és II. osztály esedékes fordulóját ennek ellenére nem halasztották el kompletten, de a mérkőzések túlnyomó többségét nem fogják megrendezni.

– Ahol nem alkalmasak a pályák, ott az érintett csapatok már meg is egyeztek az új időpontban – mondta ifjabb Bogyay Zoltán, az MLSZ BMI igazgatója. – Két mérkőzést várhatóan lejátszanak, műfüves pályán: a Boda–Bólyt pedig vasárnap Szentlőrincen, a megye II.-es Véménd–Nagykozárt szintén vasárnap Mohácson.

A sportvezető hozzátette, a megyei III. osztály aktuális fordulóját kompletten elhalasztották, ezeket a mérkőzéseket június 3-án játsszák majd le a csapatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában