Együtt csinálnak mindent

2018.03.06. 15:43

Mindkét Szkrajcsics fivér foci-játékvezető

Az gyakori, hogy két fiúgyermek ugyanazt a sportágat űzi, de az eléggé ritka, ha mindketten labdarúgó-játékvezetésre adják a fejüket. Nos, a Szkrajcsics fivérek utóbbi kategóriába tartoznak.

Horváth L.

Balról Szkrajcsics Tamás jobbról Szkrajcsics Péter.

Kettejük közül Tamás az idősebb, 26 éves, ő tette le először a focibírói vizsgát, 2016-ban. Őt öccse, Péter (22) követte, miután abbahagyta a futballt, tavaly márciusban vizsgázott. A pályától való búcsú éppen a bíráskodás miatt következett be nála.

Felsőszentmártonból származnak, a szüleik még most is ott laknak, a fiúk azonban azóta már Pécsre költöztek, Péter könyvelőként, Tamás árubeszerzőként dolgozik.

– Amíg meg nem szűnt a labdarúgás Felsőszentmártonban, addig ott futballoztunk mindketten, egy csapatban is játszottunk – mesélte Péter. – Azután Sellyén folytattam, apám szerette volna, ha nem vonulok vissza ilyen fiatalon,  mindössze 21 esztendősen, azonban nekem a játékvezetés volt a fontosabb. Amióta játékvezetők vagyunk, bátyámmal már kétszer-háromszor ugyanazon a mérkőzésen működtünk.

Nem nézik a meccseik számát, de Péter szerint Tamásnak már körülbelül 100, neki pedig 30 küldése lehetett eddig. Ezek között némelyik meleg pillanatokat is hozott számukra, mint például a sátorhelyi bajnoki, amikor a lefújás után körbe vette őket néhány játékos, a testi épségük azonban nem forgott veszélyben.

– A játékvezetésben szeretnénk minél magasabbra jutni, ezért mindent meg is teszünk – nyilatkozta Péter. – A harci kedv megvan bennünk, semmi sem tántoríthat el bennünket a célunktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában