kosárlabda

2018.03.07. 15:29

Tehetségeket toboroz a nyáron induló akadémia

Tehetségkutató nyílt napot tart március 15-én Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2001. január 1. és 2005. december 31. között született leányok és fiúk számára.

K. Mayer A.

A nyílt nap programjai között szerepelnek felmérések, majd délután edzések következnek. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia, amelynek szakmai alapjait a Rátgéber Akadémia (az ország egyik legnagyobb és legsikeresebb fiú és leány utánpótlás-műhelye) tette le az elmúlt években, idén nyáron nyitja majd meg kapuit Pécsett, s ezzel szeretnének egy olyan kiválósági központot létrehozni, amelyben egyedülálló körülményeket teremtenek a játékosok fejlődéséhez. A nyílt nappal kapcsolatban további információ a korábbi 125-szörös válogatott Csák Magdolnánál kapható (tel.: +36-30-997-4709).

A Rátgéber Akadémiához kapcsolódó hír, hogy a nemrég Budapesten megtartott Héraklész Gálán a 2017-es esztendő Év Utánpótláscsapata címet az U16-os leány kosárlabda-válogatott érdemelte ki (ezüstérmes lett az A-divíziós Európa-bajnokságon), amelynek egyik vezére az akadémia neveltje, a PEAC-Pécs játékosa, Wentzel Nóra volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában