kosárlabda

2018.04.17. 12:31

Tartoznak a PINKK légiósainak, de nincs baj

Bő egy hónapja vár a pénzére a PINKK-Pécsi 424 három légiósa, akik a Diósgyőr elleni hétvégi meccsen nem is léptek pályára emiatt. A klub elismerte a csúszást, de biztosak benne, hogy rövid időn belül rendeződik a helyzet, azt pedig leszögezték, hogy a pillanatnyi likviditási nehézség ellenére a csapat anyagi helyzete stabil.

Szakács Miklós

Bár kétségtelen, az egyszeri pécsi, baranyai női kosárlabda iránt érdeklődők sokkal nagyobb meccsekhez szoktak a 2000-es években, semhogy egy, a bajnokság 5-8. helyéért folyó csata úgy istenigazából lázba hozza őket, azért nem gondoltuk, hogy a PINKK-Pécsi 424 Diósgyőr elleni páros csatájában nem a sportérték fog dominálni. A rózsaszínek szombaton játszották le a két nyert meccsig tartó párharc első felvonását, Miskolcon. Légiósaik nélkül. A klub honlapján még aznap közölte, Tijana Csukics sérülés, míg Ivey Slaughter, Shelby Cheslek és Tina Jakovina egész más miatt nem lépett pályára. Az ok: több mint egy hónapja nem kapták meg fizetésüket.

Régi idők rossz emlékei kerültek felszínre a hírt olvasva. A Dunántúli Napló meg is kereste PINKK-Pécsi 424 vezetését, arra kértük őket, adjanak magyarázatot a finoman fogalmazva is kellemetlen történetre.

– A PINKK-Pécsi 424 felnőtt és utánpótlás csapatainak költségvetése stabil, a működéshez szükséges források biztosítottak – nyugtatta meg egy kicsit a kedélyeket Gémes Róbert, a rózsaszínek cégvezetője. – Viszont ezek nem egyenlő, havi részletekben kalkulálhatóak, a források beérkezésének hektikussága eredményezhet, és a múltban is eredményezett a mostanihoz hasonló likviditási nehézségeket. Nekem cégvezetőként ez is a feladatom, hogy ezeket a helyzeteket kezeljem, általában a többségi tulajdonos szokott a segítségemre sietni. Jelen helyzetben a játékosok és ügynökeik türelmét kértem, mivel a jelen szezonban ez volt az első jelentősebb elmaradás, amely bő egy hónapot jelent. Ők ezt nem tolerálták, és döntésüket a szombati mérkőzés napjának reggelén közölték velünk, amit mi elfogadtunk. A jelenlegi csúszás természetesen a magyar játékosainkat is kisebb-nagyobb mértékben érinti, de részükről fel sem merült egy hasonló lépés. A pénzügyi rendezésen dolgozom, biztos vagyok benne, hogy hamarosan rendezni tudjuk az átlagosan egy hónapnyi elmaradást. El kell mondanom, hogy a PINKK az egyetlen csapat az országban, amely semmilyen önkormányzati támogatást nem kap, így csak a tulajdonos finanszírozza. Többségi tulajdonosunk érkezése óta gazdálkodásunkat a racionális tervezés, biztonságos építkezés jellemezte, nem nyújtózkodunk annál tovább, ameddig a takarónk ér. Ez így is marad.

Összegezve tehát, valóban tartozik a klub a játékosoknak, de ha lehet hinni az ígéretnek, ez az állapot záros határidőn belül rendeződni fog. Ez persze Laczka Miklós vezetőedző dolgát nem könnyíti meg. Főleg, hogy ma este 19.15-kor jön a Diósgyőr elleni párharc második felvonása, Kozármislenyben.

– Az biztos, hogy az utóbbi napokban sokat kellett foglalkozni a fejekkel is – vallotta be Laczka, akinek a jelek szerint a szakmai munka mellett mostanában kicsit pszichológusként is kell funkcionálnia. – Az biztos, ha légiósaink a második meccsen sem játszanak, nagyjából arra lehet számítani, mint szombaton. Eggyel mondjuk többen leszünk, Benke Sára visszatérhet, és talán Kovalcsik Emese és Raus Vivien sérülése is jobban lesz. Persze igyekeztünk kicsit szakmázni is, már amennyire jelen helyzetben lehet.

Laczkától megtudtuk, Cheslekék a csapattal edzenek, de azt egyelőre nem tudja, hogy játszanak-e a DVTK ellen. Ezzel kapcsolatban Gémes Róbert annyit elmondott, szereplésük a csapat hátralévő meccsein nem feltétlenül pénzkérdés.

Akárhogy is, de jobban örültünk volna, ha arról beszélhetnénk, milyen játékkal lehet legyőzni a Diósgyőrt. Nem pedig arról, milyen lesz a bajnokság 7. helyéért csatáznia egymással a PEAC-nak és a PINKK-nek. Merthogy ez következik hamarosan. Erre sajnos mérget vehetünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában