Labdarúgás

2018.05.09. 16:30

A Lovászhetény II.-ben sok a fiatal

Horváth L.

Miközben a község (Pécsváradtól 4 km-re fekszik, 300 lakosa van) első számú futballcsapata vezeti a megyei II. osztályt, a tartalékgárda szenved. A Lovászhetény II. a baranyai negyedik vonal A-csoportjában az alapszakaszt a nyolcadik helyen, utolsó előttiként zárta, a két győzelme mellett egy döntetlenje és tizenkét veresége van. Lesz ez még rosszabb is, ugyanis legutóbb nem álltak ki az Olasz ellen, az ellenfél megkapja majd a 3 bajnoki pontot és akkor helyet cserélnek a tabellán. Utoljára tavaly szeptemberben nyertek a lovászhetényiek, mindkét sikerét abban a hónapban érte el a csapat, a Bátát (szeptember 2.) és a Lippót (szeptember 30.) verte. Azóta csak egy döntetlen jött össze nekik, egy hatos zakósorozattal vágtak bele a hétvégén a 6–9. helyért folyó rájátszásnak, ahol az Olasszal kezdtek idegenben (s nyertek nagyon magabiztosan, 8-2-re).

A Lovászhetény II. játékos-edzője az 51 éves Mátyás Zoltán, korban utána Róth Norbert (48) következik. A keretükben sok a fiatal, két 15 és három 16 esztendős focistával rendelkeznek.

– Ez az első évünk a megyei IV.-ben és lehet, hogy az utolsó is – újságolta Minkler Roland szakosztályvezető. – Azért neveztünk ide, hogy az utánpótláskorú játékosaink több játéklehetőséghez jussanak. Hétvégeken két meccset játszanak, itt és a megye II.-ben, ez pedig jót tesz az erőnlétnek és a technikának is. A megye II.-es utánpótlásgárdánk nagyon jó, több tehetség focizik ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában