Amerikaifoci

2018.06.12. 18:00

Maguk sem vártak ilyen jó szereplést

A Boda Troopers amerikaifoci csapata ötven százalékos mérleggel zárta az idei Divízió II.-es magyar bajnokságot, a kilenc fős mezőny ötödik helyén zártak a baranyaiak. Úgy, hogy előző két szezonjuk során még győzelmük sem volt, idén azonban háromszor is nyerni tudtak. A csapatot a sportág szeretete tartja össze, jövőre pedig már megcéloznák a rájátszást is.

Szakács Miklós

Már az előző bajnoki kiírásának is úgy vágtak neki, hogy meg akarták szerezni történetük első győzelmét, akkor ez nem jött össze. Mint utóbb kiderült, tanulópénznek azonban kiváló volt a Divizíó II. tavalyi kiírása a Boda Troopers amerikaifoci csapatának. Idén ugyanis nemcsak, hogy az első sikernek örülhettek, hanem további két mérkőzést is megnyertek a Nagy Gábor edzette bodaiak. A bajnokság utolsó körében például a Budapest Wolves második csapatát győzték le.

– Az igazat megvallva úgy mentünk neki a szezonnak, hogy az első győzelmünk megszerzését reális célként láttuk magunk előtt – mesélte Nagy Gábor, a Troopers szemtelenül fiatal, még csak 25 éves vezetőedzője. – Aztán ahogy az meglett, és láttuk a többi csapatot is, bíztunk benne, hogy talán a második is összejöhet. Az, hogy végül 3/3-as mutatóval zártunk az ötödik helyen, nagy meglepetés még nekünk is.

Itt tegyük hozzá, a hazai bajnoki rendszerben a Divízió II. a harmadosztálynak felel meg. Mondjuk az elit liga, a HFL – ahova nem lehet feljutni, oda csak meghívásos alapon kerülhet be új csapat – sem profi alapon működik, de itt, a Divízió II.-ben bizony minden azon múlik, mennyire elkötelezettek a játékosok. Merthogy a Boda a játékosok tagdíjaiból működik, azaz a siker szó szerint közös.

– Nagyon hálásak vagyunk a bodai önkormányzatnak, hiszen nagy szeretettel fogadtak be minket, és gyakorlatilag nincs olyan kérésünk, amit ne teljesítettek volna eddig – árulta el Kovács Gábor, a Troopers szakosztály vezetője. – Az edzéseinket is Bodán tudjuk tartani, heti két alkalommal, a hazai meccseinken pedig 200-250 szurkoló előtt játszhatunk. Igazi otthonunk lett a település.

A körülmények tehát jók, a csapat tagjai elkötelezettek a klub és a sportág iránt is. Meddig juthat el így a Troopers?

– Az idei év tapasztalatai alapján jövőre reális cél lehet, hogy bejussunk a rájátszásba – mondta Nagy Gábor. – Ehhez valószínűleg eggyel több meccset kell nyernünk, mint idén. Mondjuk, ha most negyedikek lettünk volna, bajban lettem volna, hogyan állítsam össze csapatot az elődöntőre, sokan már nyaralnak, vagy egyéb lekötött programjuk van.

A vezetőedző mindezt széles mosoly kíséretében árulta el, de azt már nagyon is komolyan tette hozzá, hogy a csapat teli van fiatal tehetségekkel. Akad játékosuk, Baranyai Péter, aki kettős játékengedéllyel a HFL-ben is játszott, a Miskolc Steelers színeiben, de rajta kívül is akadnak fiataljaik, akik akár a felnőtt válogatottságig is vihetik tehetségük alapján.

– Néha nehéz a munka, rugdosni kell a fiúkat, de idén fizikálisan – hála Kósz Gergely erőnléti felkészítésének – rendben voltunk. Most jön a pihenő, szeptemberben pedig elkezdjük összerakni jövő tavaszra, a bajnoki rajtra a csapatot – zárta gondolatait Nagy Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában