Kézilabda

2018.08.28. 15:05

Többen vannak mint tavaly

A PVSE NB I. B-s férfikézilabda-csapata futószalagon játssza a felkészülési mérkőzéseket.

Sz. M.

Kovács Gábor együttese a nyári felkészülés felénél jár, de már hét edzőmeccsen van túl. Ráadásul az eredmények eddig bizakodásra adnak okot, hiszen csak egyszer kaptak ki.

Utoljára a hétvégén a szintén NB I. B-s Nagykanizsa volt a PVSE ellenfele, tíz góllal, 31-21-re nyerték meg Szentéék.

– Túl vagyunk a munka felén, de úgy is mondhatnám, túl vagyunk a nehezén – számolt be lapunknak a PVSE helyzetéről a vezetőedző, Kovács Gábor. – Szépen alakul a játékunk, látszik, hogy jó irányba haladunk a csapatépítéssel. Sok volt nyáron az érkezőnk, hat új játékost igazoltunk, de örömmel látom, hogy gyorsan megtalálta a keret a közös hangot, hamar beépültek az újak. A felkészülési meccsekből olyan nagy következtetéseket nem lehet levonni, de az azért bíztató, hogy komoly csapatok ellen tudtunk eddig eredményesek lenni. A Nagykanizsa jól erősített a nyáron, a Veszprémi KKFT pedig kimondva-kimondatlanul bajnoki címre hajt, mégis megvertük őket, kétszer is.

Sérülés eddig nem nehezítette a pécsiek felkészülését, igaz a hétvégén egy megfázáshullám végigsöpört a kereten, de már mindenki remekül van. Kovács Gábor idén nem szeretne nagyot mondani a célokat illetően, egy éve is bízott a jó szereplésben, de egy alapember, Császár István sérülése keresztülhúzta a számításaikat.

– Idén többen vagyunk, ez pedig önmagában is jó hír – mondta Kovács. – Éppen ezért idén nem félek attól, hogy egy esetleges sérülés kettétörné a szezonunkat.

A pécsiek a hétvégén Veszprémbe utaznak egy négycsapatos tornára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában