kézilabda

2018.09.06. 11:10

A bajnoknál próbálnak „előásni” egy kapust

A legutóbbi szezon végén bajnoki címet ünnepelt a DÖKE Komló férfi kézilabdacsapata a megyebajnokságban, s ezzel jogot szerzett arra, hogy egy osztállyal feljebb, az NB II.-ben is kipróbálja magát.

K. Mayer A.

A komlóiak azonban nem éltek a lehetőséggel.

– Az egyik oka az, hogy nem lett sem több, sem kevesebb támogatónk. Eddig is mi, játékosok adtuk össze a versenyeztetésünkhöz szükséges pénzt, s így lesz ez most is – mondta lapunknak Rendeki Péter szakosztályvezető. – Utánpótlásunk nincs, ami az első évben nem lenne gond, de a másodikban már gondot jelentene. Persze sokat beszélgettünk arról, hogy mi lenne, ha elvállalnánk, s nem kérdés, sokan szívesen kipróbálnák magukat az NB II.-ben. Biztosan nem lennénk ott az élbolyban, de az is biztos, hogy nem lennénk utolsók.

Arra, hogy egyszer ezt kipróbálják, még várni kell. A keretben nagy változások nem történtek a nyáron, hiszen egy játékos (Gombos Norbert) ment, egy pedig (Gyenes Balázs) jött. Az a baj, hogy a távozó egy kapus...

– Így most csak egy kapusunk van, Lipták Zsolt, aki ráadásul a meccsek negyven százalékán nem tud ott lenni. Nem tudom, hogy oldjuk meg még ezt a problémát, igyekszünk előásni valakit, akinek van valami köze ehhez a poszthoz – fogalmazott Rendeki Péter, hozzátéve, hogy mindezek ellenére a céljuk természetesen a bajnoki cím megvédése.

Nem lesz könnyű a rajtjuk, az első fordulóban az ezüstérmes Harkányhoz utaznak, majd fogadják a bronzérmes Bácskát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában