Mohács

2018.10.28. 09:00

A Kórház utcában épült fel végül a sporttelep

1897-ben az MTE kérelmet nyújtott be a képviselő-testülethez, hogy engedélyezze számára – tekintettel a kerékpározás rohamos növekedésére – egy kerékpár-gyakorlópálya létesítését a kórház előtti téren. 1923-ban az MTE új elnöke – Schmidt Károly – társadalmi akcióba és sajtókampányba kezdett a sportpálya ügyének mihamarabbi előmozdítása érdekében.

K. E. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Dittrich Éva

A helyet illetően heves viták kerekedtek, végül a jelenlegi helyén, a mostani Kórház utcában épült fel. A sportoláshoz szükséges létesítmények megvalósításának folyamata leginkább az egyesület százéves évfordulójához közelítve gyorsultak fel, s bár kerékpárpálya ugyan akkor sem lett, számos sportág gyakorlására vált alkalmas a létesítmény.

Az 1980-as években építették a röplabdapályát. – Fotó: Soós Mihály

A Kórház utcai sporttelep a közeli jövőben igen jelentős felújítás előtt áll, de már tavaly is gazdagodott. 2017. november 29-én ünnepélyes keretek között avatták fel az újonnan elkészült műfüves, LED-es világítással ellátott, így este is használható labdarúgópályát. Az eseményen Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában