Labdarúgás

2018.11.20. 09:57

A Pécsvárad kilábalna a hullámvölgyből

A Gienger Megyei I. osztály listavezetője, a címvédő Pécsvárad ellenállhatatlanul kezdte a szezont, hiszen első tíz meccsét sorozatban megnyerte. Az éllovas azonban utolsó két bajnokiján csak egy pontot szerzett. Az elsőnél azonban nem élik meg tragédiaként a hullámvölgyet, a céljuk továbbra is bajnoki címük megvédése.

Szakács Miklós, [email protected]

Két héttel ezelőtt még 8 ponttal vezette a bajnokságot, az akkor még százszázalékos Pécsvárad a megyei I. osztályban. Azóta lement két forduló, az előny pedig 5 pontra apadt – ami nem meglepő, hiszen az éllovas Mohácson egy pontot szerzet, a Siklóstól pedig kikapott hazai pályán 1-0-ra.

– Az elmúlt két hétben elég sok kisebb sérülés, betegségek nehezítették a dolgunkat, eddig ilyen még nem is volt a szezonban velünk – árulta el lapunknak Varga Balázs, a pécsváradiak szakmai igazgatója, amikor a hullámvölgy okairól kérdeztük. – Sajnos mostanában nem egyszer fordult elő, hogy 10-11 embernek tudtunk csak edzést tartani, ez pedig fizikálisan és taktikailag is meglátszott rajtunk. Akadt olyan játékosunk, aki csak a meccs előtti napon tudott edzeni, így volt kénytelen vállalni a játékot. Félreértés ne essék, nem akarunk kifogásokat keresni, de azért ezt bármelyik csapat megérezné.

Varga hozzátette, hogy a mezőnyben ellenük mindenki kettőzött erővel készül, a Pécsváradra vadászik mindenki.

– Egy kicsit el is szaladt a ló sokakkal

– mondta Varga. – Mindenfelől azt halljuk, hogy a Pécsvárad milyen erős kerettel rendelkezik, hogy itt mennyire kimagaslóak az anyagi lehetőségek. Azért ez nem teljesen igaz. Gazdasági szempontból nem vagyunk benne a top háromban. Az azonban igaz, hogy ha teljes kerettel tudunk kiállni, valóban a miénk a legerősebb. Azonban ebben a szezonban két meghatározó játékosunk, Takács Zoltán és Valkovics Dávid közül legalább az egyik mindig hiányzott. Nem történt azonban tragédia. Először is, Sellyén mindenképpen nyerni akarunk, az ötpontos előnyünkből nem szeretnénk leadni többet. Nyilván nem így képzeltük el az ősz végét, de csináljuk a dolgunkat, és megyünk a célunk felé: bajnokok akarunk lenni.

A tél nekik kedvez

– Az igazság az, hogy Mo­hácson egy remekül felkészített csapat meglepett minket, az egy pontnak is örülhetünk, ám a Siklós ellen, ha csak a nagy helyzeteket nézzük, gólokkal kellet volna nyernünk – mondta el véleményét csapata előző két meccséről Varga. – Még egy forduló van vissza, aztán jön a pihenő után a téli felkészülés. Abban bízom, hogy ez nekünk fog kedvezni majd. A mezőnyben ugyanis kevés olyan csapat van, amelyik annyit tud majd dolgozni a télen, mint mi, ez pedig a tavaszi szezonban meggyőződésem, hogy vissza is fog köszönni. Egy jó felkészülés után tavasszal lehetünk igazán jók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában