labdarúgás

2019.04.25. 11:39

Több mint kétszázan állták körbe a pályát a hazai rangadón

Az őszi szezont a hetedik helyen zárta, azóta viszont szárnyal a Nagykozár labdarúgócsapata az NK Építő Megyei II. osztályban. Tavasszal még nem veszített mérkőzést az együttes, s fellépett a dobogó harmadik fokára.

Szabó Dániel

Kiválóan szerepel a szezon második felében a megyei II. osztályú Nagykozár labdarúgócsapata, amely még veretlen tavasszal, hét győzelme mellett csak egyszer játszott döntetlent. Az utóbbi nyolc forduló alatt, a hetedik helyről felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára.

– Tavaly nyáron volt egy edzőváltás, Barna András vette át a csapat irányítását, s már az ősszel érezhető volt, hogy fejlődik a társaság. Az edzések látogatottsága nőtt, a hangulat pedig kiváló az öltözőben. De hozzá kell tennem, hogy a korábbi tréner, Nagy Tamás is velünk maradt, és továbbra is segíti a munkánkat – árulta el lapunknak Takács Imre, a Nagykozár KSE elnöke.

Az előző fordulóban a bajnoki címre hajtó Palotabozsok ellen játszottak egy rendkívül fordulatos, 3-3-as döntetlen a nagykozáriak. A jó szereplést a szurkolók is meghálálták, több mint kétszázan látogatottak ki a gárda hazai mérkőzésére. Az elnök elmondása szerint, ott is voltak emberek, ahol ő még soha nem látott ácsorogni nézőt.

– Nagyon jó a kapcsolatunk a palotabozsokiakkal, a találkozó után egy közös főzéssel zártuk a napot – mondta Takács. – Ettől függetlenül ezzel az egy ponttal semelyikünk sem lett előrébb, mind a két csapat nyerni szeretett volna.

Emellett kiemelte, hogy az utánpótlásra is nagyon büszkék. Hat évvel ezelőtt házról házra járva toborozták az ifjú focistákat, s most már száznál is többen sportolnak az egyesületüknél.

A Drávaszabolcs alakítja a góllövőlistát

A NK Építő Megyei II. osztály mesterlövészeinek góltermékenységét igencsak megdobja a Drávaszabolcs idei „szerény” szereplése. A sereghajtó eddig 283-szor kapitulált, az előző hétvégén például a Kétújfalu szórta meg tizenhét góllal. A gólzáporhoz Varga Zoltán kilenc góllal járult hozzá, de az őszi szezonban is nyolcszor köszönt be a drávaszabolcsiaknak, így összesen tizenhetet lőtt nekik, és huszonnyolc találatával már harmadik a góllövőlistán. A harminchárom góllal első helyen álló, sombereki Péter József ősszel hétszer, tavasszal kétszer volt ellenük eredményes. A második, harminckét gólos Novák Balázs pedig tavasszal, a Himesháza játékosaként nyolcszor, ősszel, még hosszúhetényi színekben háromszor zörgette meg a hálójukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában