vitorlázás

2019.06.03. 12:00

Az előfutamokon nagyot mentek

A hétvégén rendezték meg Siófokon Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, a Nemzeti Regattát, amelyen megyénk öt települése – Siklós, Harkány, Mohács, Orfű és Pécs – mérettette meg magát.

Zs. K.

A vitorlásversenyen idén 50 település, a sárkányhajóversenyen pedig 25 település indult. Csapataink nagy várakozással kezdték a versenyt, hiszen tavaly az orfűi kajak-kenusok a sárkányhajó, a harkányiak pedig a vitorlásverseny végén állhattak a dobogó harmadik fokára.

Az idei megmérettetés nem hozott dobogós helyezést számunkra, sőt megyénk csapatainak a döntőbe sem sikerült bejutni. Az előfutamokon bravúrosan szereplő Pécs, Orfű, Siklós és Mohács a negyeddöntőben maradt alul, míg Harkánynak már az előfutamból sem sikerült a továbbjutás.

A Nemzeti Regattán a vitorlásversenyen a vitorláshajókat szakképzett kormányossal együtt biztosítja a Balatoni Hajózási Zrt., ezzel is megteremtve az egyenlő indulási esélyeket.

A kétnapos családi fesztiválon települési színpadi produkciók várták a közönséget, mellyel párhuzamosan zajlottak a vitorlásversenyek a Balatonon. A Települési Ízek utcájában folyamatosan főztek és kóstoltattak a települési csapatok az elkészült finomságokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában