vízilabda

2019.06.24. 08:17

Elképesztően jól pólóztak a pécsiek a Habawabán

Csodálatos pécsi sikerektől volt hangos az Olaszországban, Lignanóban megrendezett rangos nemzetközi vízilabda utánpótlástorna, a Habawaba: a PSN Zrt. Sportiskola U11-es csapata első helyen végzett korosztályában, az U9-esek pedig tizedikek lettek harminchat együttes között.

K. Mayer András

Az Adriai-tenger egyik legkedveltebb üdülőhelyén, Lignanóban vettek részt a PSN Zrt. Sportiskola vízilabdázói egy rangos nemzetközi tornán, amely a sportértéke mellett a csapatépítés szempontjából is igen fontos. A „Happy Baby Water Ball” kifejezésből alkotott mozaikszó, a Habawaba a vízben örömmel labdázó gyermekekre utal, amely nagyon jól leírja az esemény hangulatát és célját, hiszen valóban fantasztikus, felejthetetlen napokat tölthetnek itt az ifjú tehetségek.

Az eseményre, amelyet sokan a kis vízilabdázók nagy olimpiájának tartanak, a világ minden pontjáról érkeztek pólósok: a pécsiek mindkét korosztályban indítottak csapatot, az U11-eseknél 118, az U9-eseknél 36 együttes versenyzett.

A PSN Zrt. Sportiskola U11-es csapata fantasztikus teljesítményt nyújtott, mind a 14 mérkőzését megnyerte, ezzel elhódította a győztesnek járó serleget. A döntőben az olasz ellenfél, a Brandale Savona a félidőben még 5-4-re vezetett, a folytatásban azonban a pécsiek gólt sem kaptak, s végül 9-5-re nyertek.

– Hatalmas siker ez a tornagyőzelem, csodálatos volt látni a gyerekek arcán az önfeledt örömöt – fogalmazott Arató Zoltán edző. – Szakmai szempontból nézve kiderült, hogy jó felé haladunk Pécsen az utánpótlás-nevelésben, de azt is láthattuk, hogy mi az, amiben fejlődnünk kell. Nekünk a győzelmekből is tanulnunk kell!

Az U9-esek az úgynevezett ezüst-ágon a második helyen végeztek (a döntőben 8-3-ra kaptak ki a Mulhouse Bibele együttesétől), ami azt jelenti, hogy korosztályukban a 36 csapat között tizedikek lettek, ami szintén megsüvegelendő teljesítmény.

– Legfiatalabb vízipólósaink számára a Habawaba a tanulásról és az élményszerzésről szólt. Mérkőzésről mérkőzésre látványosan javuló játékkal sikerült a dobogó második fokára felküzdeniük magukat – mondta Pauer Fanni edző.

Huszonhét tehetséges kissrác

Az U9-es csapat tagjai: Becsei Ádám, Rőczei Adrián, Wéber Áron, Hódosi Balázs, Kindl Barnabás, Horváth Márk, Belső Gergő, Lovász-Kiss Levente, Palatinus Lukas, De Blasio Massimo, Tiszttartó Zétény, Csepregi Zsombor Ákos. A csapat edzői: Pauer Fanni, Arató Zoltán, Krizsán András.

Az U11: Imre Ármin, Fischer Áron, Holl Balázs, Varga Benedek, Arató Bercel, Divják Dejan, Pálfai Huba Csongor, Stockwell Kende Dávid, Méhes Kenéz, Goldmann Mátyás, Schlapp-Molnár Milán, Soproni Szabolcs, Torma Zalán, Vogronics Zalán, Gaál Zsombor. Edzők: Arató Zoltán, Krizsán András, Pauer Fanni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában