Labdarúgás

2019.06.17. 12:13

Kevés a csapat, megszűnik a megyei IV. osztály Baranyában

A nagypályás öregfiúk-bajnokság döntőjének visszavágójával befejeződött a megyei labdarúgó-idény, ebből az alkalomból beszélgettünk Bogyay Zoltánnal, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága igazgatójával.

Horváth László

– Gond nélküli szezon volt, bíróverés és atrocitás nélkül a pályán, valamint a lelátón.

– Valóban, az előző évekhez hasonlóan balhék nélkül lementek a különböző bajnokságok és ez örömteli. Az Igazgatóság számos megelőző intézkedést kezdeményezett az elmúlt években a fegyelmi helyzet javítása érdekében, csak hogy egyet említsek: nagy népszerűségnek örvend a havi sportszerűségi versenyünk.

– Meg lehet állítani a csapatok megszűnésének folyamatát?

– Szomorú, hogy csökkent a felnőtt csapatok száma, ami ugye nagyban összefügg azzal, hogy egyre kevesebb a felnőtt játékos. Azon fáradozunk, hogy ez a tendencia megálljon. Legalább a szinten tartás a cél. Ezen az utánpótláskorú labdarúgók számának növelésével lehet csak segíteni. Ezért is örömteli, hogy utánpótlásszinten az előző években növekedett a csapatszám, ősztől négy korosztályban írunk ki megyei bajnokságot, U14-ben, 15-ben, 16-ban és 19-ben. Hozzájuk jön az Egyesületi Bozsik-program – négy korosztályban. Ide kívánkozik: azon dolgozunk, hogy lányfociban Pécs régiós központtá váljon.

– Újabb létesítmények vannak épülőben?

– Kétújfalun tavaly készült el egy 20x40 méteres műfüves pálya, Véménden pedig idén épül hasonló, Komlón hagyományos nagyméretű pálya építése van folyamatban. Ezen túl még 2019-ben négy ovifocipályát alakítanak ki Pécsett.

– Meddig lehet nevezni a következő idényre?

– Július elsején délig. A megyei I-re 15 klub adott be licenckérelmet, ezt az osztályt ugyanúgy versenyeztetjük, mint tavaly. Fontos változás és az egyesületek számára nagy könnyebbség, hogy a megyei II-ben már nem lesz kötelező U19-es csapat indítása, csak egy csapatot kell versenyeztetniük a 14, 15, 16 vagy 19-es korosztályok valamelyikében. A IV. osztály megszűnik, beleolvad a III-ba, itt a jelentkezők számától függően döntjük majd el, hogy a földrajzi szempontok figyelembe vételével hány csoportba soroljuk be a csapatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában