labdarúgás

2019.08.15. 15:05

Ismét az élmezőnyben végezne a Palotabozsok

A tavalyi szezonban órási csatát vívott az aranyéremért a Palotabozsok megyei II. osztályú labdarúgócsapata, amely végül öt ponttal lemaradt a dobogó legfelső fokáról, így sorozatban másodszor lett a liga ezüstérmese. Ugyan két meghatározó játékos is távozott az együttesből, de idén is élmezőny a cél.

Szabó D.

– A keretünk annyiban változott, hogy Rupp Dávidot leigazolta a rivális Lánycsók, Köő Norbert pedig abbahagyta a futballt sérülés miatt. Igazolni helyükre sajnos nem tudtunk, de a mag megmaradt, s az utánpótlásunkból is csatlakoztak hozzánk játékosok – nyilatkozta Sütő Szabolcs, a Palotabozsok felnőttcsapatának játékosedzője. – A legnagyobb erényünk eddig is a csapategység volt, s azt gondolom, hogy idén is ebből kell kiindulnunk.

A tréner hozzátette, hogy nagyon nehéz minőségi játékosokat igazolni, hiszen Palotabozsok Pécstől messze van, de Mohácshoz sincs olyan közel, ráadásul 15 kilométeres körzetben több megyei II. osztályú csapat is található.

– Évek óta szeretnénk megnyerni a bajnokságot, de ez most még nehezebb feladatnak tűnik – folytatta Sütő. – Tavaly a Véménddel kiemelkedtünk, de úgy gondolom, idén sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a mezőny. A Lánycsók nagyon megerősödött, illetve a két feljutót, a Beremendet és a Szigetvárt élbolyba várom. Az első hatba mindenképp oda szeretnénk érni, de természetesen a dobogót célozzuk meg.

A 28 esztendős Sütő Szabolcs már 21 éves kora óta edzősködik, most a harmadik évét kezdi meg Palotabozsokon. A tréner a pályán is megállja a helyét, csapata egyik meghatározó játékosa.

– Ugyan három térdműtéten túl vagyok, de a futball örök szenvedély. Ha 70 éves leszek, és tolókocsiba kerülök, akkor is elmegyek kispályázni, ha hívnak. Majd a beadásoknál meghajtom magam kézzel, és befejelem a hálóba a labdát – mondta a játékosedző.Sz. D.

Vasárnap a Kétújfalut fogadják

A palotabozsokiak tavaly kiváló szezont futottak, a huszonnyolc bajnoki találkozójukból huszonegyet megnyertek, három alkalommal ikszeltek és csak négyszer szenvedtek vereséget. Az előző szezon ezüstérmese hazai pályán nyitva a 2019/20-as idényt, most vasárnap (17.30) a szintén jó játékerőt képviselő Kétújfalut fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában