Kosárlabda

2019.09.11. 13:09

Különleges jelentőséggel bír az idei MATRO Kupa

Szerdán és csütörtökön minden a kosárlabdáról fog szólni a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol a 100 éves PVSK férfi kosárlabdacsapata rendezi felkészülési tornáját. A jeles alkalomból az OSE Lions, az SZTE-Szedeák és a Jászberényi KSE vendégeskedik Pécsen.

Kvanduk Bence

Folytatja felkészülését az NB I-es szezonra a PVSK kosárlabdacsapata, amely idén is megrendezi a sokéves hagyományra visszatekintő MATRO-PVSK Kupát. A torna ráadásul most különleges jelentőséggel bír, hiszen az idei évben ünnepli alapításának 100. évfordulóját az egyesület, így a centenáriumi rendezvénysorozat egyik állomása is.

A Kaposvár ellen múlt kedden 900 néző előtt aratott fölényes győzelmet első hazai felkészülési meccsén Csirke Ferenc alakulata, majd az Orosz László Emléktornára utazott éppen korábbi ellenfeléhez. A torna viszont egy kisebb megtorpanással kezdődött, az Atomerőmű SE nagy csatában, négy ponttal múlta felül a pécsi csapatot. A bronzmeccs már jóval simább volt, az SZTE-Szedeák ellen 100-80 arányban kaparintották meg Rujákék a harmadik helyet.

A Szegeddel most csütörtökön is összefuthat a PVSK, hiszen ők nyitják a kupát az OSE Lions ellen. Az összecsapást követően egy rövid nyitó ünnepség következik, majd a PVSK is debütál a Jászberény ellen. Így ha az SZTE és a Pécs is sikerrel veszi az első akadályt, másnap ismét megmérkőzhetnek egymással, most jóval nagyobb téttel, hiszen hazai pályán mindenképp diadalmaskodni akarnak Pongóék.

A mérkőzésekre a belépés ingyenes.

MATRO-PVSK Centenáriumi Kupa programja

Szeptember 11., szerda (elődöntők): SZTE-Szedeák–OSE Lions (16.30), Megnyitó ünnepség (18.00), Jászberényi KSE–Pécsi VSK-VEOLIA (18.30).

Szeptember. 12., csütörtök, a 3. helyért: a két elődöntő vesztese (16.30). A döntő: a két elődöntő győztese (18.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában