körkép

2019.12.31. 10:16

Erős évet zárt a baranyai sport

Az év utolsó napjához érkeztünk, így megpróbáltuk összeszedni a baranyai sportélet 2019-es legjeit.

Sz. D.

Michelisz végre felért a csúcsra, ő lett a WTCR bajnoka

Az év legnagyobb sikere

Michelisz Norbert végre a csúcsra ért. A himesházi pilóta egy hihetetlen izgalmas hajrával megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei küzdelmeit.

Az év csapata

A PVSK-Veolia NB I.-es kosárlabdacsapata nagy bravúrral bronzéremmel fejezte a bajnokság küzdelmeit a klub megalapításának 100. évfordulóján, így fennállása során először a nemzetközi porondra is kiléphetett.

Az év edzője és menesztése

Csirke Ferenc vezetésével szerezte meg az említett bronz­érmet a Panthers. A tréner remek munkát végzett, de az elmúlt hetek sikertelensége a munkájába került.

Az év szakvezetője

Lukács Gergely vezetésével 2019-ben is szintet lépett a pécsi vízilabda. Kezei alatt a PSN Zrt. utánpótlása szárnyal, az OB I-ben szereplő PVSK-Mecsek Füszért pedig Magyar Kupa-negyeddöntőt játszhatott.

Az év igazolása

A szerb válogatott Pető Zsolt leigazolásával nagyot húzott a PTE-PEAC Kalo Méh asztalitenisz-csapata. A nyáron érkező játékos vezérletével veretlenek az Extraligában a pécsiek, ráadásul az Európa-kupában a negyeddöntőig meneteltek.

Az év meglepetése

Az idén gyengén szereplő PEAC-Pécs december első napján órási meglepetésre elvette a címvédő Sopron több mint kétéves bajnoki veretlenségét a női kosárlabda élvonalában.

Az év győzelme

A labdarúgó NB III. Közép csoportját vezető PMFC 1-0-ra legyőzte, s ezzel kiejtette az élvonalbeli Kisvárdát a Magyar Kupából.

Az év negatív szériája

A drávaszabolcsi focisták szerzett pont nélkül, mínusz 320-as gólkülönbséggel búcsúztak a megyei II. osztálytól.

Az év szurkolótábora

A komlói kézilabdacsapat szurkolótábora idén is kitett magáért. A Bányász csarnokában mindig fergeteges a hangulat, de az idegenbeli mérkőzéséken is rendszerint buzdítja a kedvenceket a tábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában