Fejlesztés

2020.01.22. 18:20

Hamarosan épülhet a komlói kézilabda-munkacsarnok

A kézilabda-munkacsarnok építése az idei év egyik legnagyobb állami beruházása Komlón – mint ismeretes, a város az egyike annak a kilenc településnek, ahol ilyen sportlétesítmény épülhet, köszönhetően az önkormányzat sikeres pályázatának. A beruházást a Nemzeti Sportközpontok bonyolítja.

Wald Kata

A csarnokot eredetileg a Nagy László Gimnázium területére tervezték, ám annak adottságai nem bizonyultak megfelelőnek, így a létesítményt az ettől a területtől nem messze álló Szilvási Általános Iskola hátsó udvarán építi fel a magyar állam. A közbeszerzési eljárás elindult, az ajánlatokat január végéig nyújthatják be a kivitelezők, amelyek között több baranyai és komlói cég is megtalálható.

A város által elnyert kétezer négyzetméter alapterületű kézilabda-munkacsarnok meghatározó építménye lesz a városrésznek – a komplexumban egy 1000 négyzetméteres küzdőteret és egy 150 férőhelyes nézőteret alakítanak ki a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt.

A beruházás következtében az iskola mozgástere leszűkül ugyan, de a kárpótlás első ütemeként egy rekortán borítású kosárlabdapályát épített a KLIK az udvaron.

A betonos pálya helyére kerülő új csarnok szinte az úttestig ér majd, így a kerítésre már nem lesz szükség. Az udvaron, ahol jelenleg egy garázs található, parkolókat alakítanak ki. A felépülő csarnok nem kizárólag a kézilabdázóknak nyújthat segítséget a szakmai munkában, hanem az általános- és középiskolások testnevelés óráinak is helyszíne lehet.

Alközponti szerepet töltenének be

– A beruházás megvalósulása – a lobbitevékenység mellett – a kézilabdázók felnőtt csapata és utánpótlása által elért sikereknek is köszönhető. Legyünk erre büszkék – hangsúlyozta a projekt fontosságát Polics József, Komló polgármestere. A városvezető elárulta – ismerve a kormányzat elképzeléseit a kézilabda-utánpótlás-nevelés területén –, szeretnénk betölteni a sportág regionális akadémiájának alközponti szerepét a térségben. Ez régi közös tervük a szakosztállyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában