Labdarúgás

2020.02.18. 15:28

Wittrédi Dávid tizenegyese aranyat ért a Pécsváradnak

Ugyan megnehezítette a Boda a Pécsvárad dolgát az AutóCity Téli Nagypályás Műfüves Bajnokság döntőjében, de a végén mégis Varga László együttese örülhetett.

Szabó Dániel

Izgalmas négyes döntővel zárták a megyei I. és II. osztályú labdarúgócsapatok a téli műfüves bajnokságot. A megye II-esek közül egyedül a Kétújfalu jutott be a legjobb négybe, s a nagyok között sem vallott szégyent, harmadikként zárt.

A Kozármislenyben rendezett finálé első elődöntőjében mindjárt a „megyei PSG-vel”, a Pécsváraddal kerültek szembe Szalai Szilárdék, amely ellen tisztesen állták a sarat, de végül Takács Ákos duplájával hozta a papírformát Varga László együttese. A másik elődöntőben a Boda 1-0-ra legyőzte a Szederkényt, így a torna címvédője idén csak a bronzért szállhatott harcba. Ráadásul a harmadik hely sem jött össze ezúttal Lőrinc Antal tanítványainak: a 0-0-s rendes játékidő, majd a büntetők után a Kétújfalu örülhetett.

A döntő is rendkívül kiélezett derbit, helyenként igencsak férfias játékot hozott. Kijelenthető, hogy a Boda még jobban játszott esélyesebbnek hitt riválisánál, de gólt már nem sikerült szereznie. A pécsváradiak is csak egyszer zörgették meg a hálót, de az viszont aranyat ért. Az 1x40 perces összecsapás felénél Wittrédi Dávid büntetője utat talált a bodai kapuba.

– Ugyan voltak a csoportban túlságosan is könnyű mérkőzéseink, de több színvonalas meccset is játszottunk a tornán – mondta lapunknak Varga László, a Pécsvárad trénere – A négyes döntőben sem volt könnyű dolgunk, a Kétújfalu és a Boda is szervezett volt. Az utóbbi ellen sajnos nem is játszottunk jól, ellenfelünknek több lehetősége volt, de végül jól jöttünk ki a meccsből.

A négyes döntő végeredményei. Elődöntők: Pécsvárad–Kétújfalu 2-0, Szederkény–Boda 0-1. A bronzért: Kétújfalu–Szederkény – büntetők után 3-1. A döntő: Pécsvárad–Boda 1-0.

A megye III-asoknál is kialakult a jövő heti négyes döntő minitorna mezőnye

Az autócity Téli Nagypályás Műfüves Bajnokság hétvégi eredményei

Megyei I-II. osztály

Helyosztók. Mohács: Töttös–Nagykozár 0-5 (0-2), Bóly–Lovászhetény 4-3 (1-2), Palotabozsok–Diana SE 1-1 (0-0). Kozármisleny: Villány–Véménd 1-1 (0-1), Bogád–Hosszúhetény 5-2 (2-2). Kozármisleny U19–Somberek (elmaradt). Pécs: PVSK–Lánycsók 5-5 (2-2) – büntetők után 9-8, Sellye–Thermal Spa Siklós 3-1 (0-0). Harkány: Gyógyfürdő Harkány–Himesháza 4-3 (1-1). Szentlőrinc: Ócsárd–Szentlőrinc II. 1-3 (1-2), PTE-PEAC–Szigetvár 2-0 (2-0).

Megyei III. osztály

A négybe jutásért. Mohács: Görcsönydoboka–Kölked 2-4 (2-3). Pécs: Magyarszék–Vajszló 3-1 (2-1), Egerág–Hobol 2-3 Szentlőrinc: Mozsgó Bódi FC–Lakócsa 3-3 (1-1) – büntetők után 7-6. Továbbjutott: Kölked, Magyarszék, Hobol, Mozsgó Bódi FC. Helyosztók. Mohács: Szajk–Sátorhely 2-2 (1-1), Kozármisleny: Drávaszabolcs–Szalánta Hunyadi SE 1-2 (1-1). Pécs: Pécsvárad II–Kökény 2-4 (1-2), Újpetre–Szabadszentkirály 0-3 (0-2), Hidas–Hetvehely 1-3 (0-1), Pellérd–Pogány 2-3 (2-2). Szentlőrinc: Kishárságy–Szentegát 4-4 (1-1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában