kosárlabda

2020.05.04. 17:23

Legendává vált Pécsen

Mint ismert, a PVSK klub­ikonja, az elmúlt harminc év egyik legjobb magyar női kosárlabda-játékosa, Iványi Dalma hosszú idő után elhagyja Pécset, hogy edzőként is kiléphessen a nagyszínpadra: nyártól a felnőtt női élvonalban szereplő Győr vezetőedzője lesz.

Sz. D.

Talán még maga Iványi Dalma is nehezen fogta fel, mennyi mindent nyert a PVSK-val

Ha csak egy játékost kell mondani a PVSK aranykorszakából, akkor szinte mindenkinek az Iványi név ugrik be először. A mindig mosolygós irányító nagyon hamar belopta magát a pécsi szurkolók szívébe. Amellett, hogy zseniális megoldásai, meglátásai voltak, küzdeni is embertelenül tudott, s az évek során Pécs városának egyik legismertebb sportolójává, alakjává vált, miközben egész Európa, majd Amerika is megismerte a nevét. De nem csak a pályán, emberként is folyamatosan jelesre vizsgázott, soha nem szállt a fejébe a dicsőség. Ezen képességek birtokában edzőként is óriási karrier állhat előtte. A Győr vezetése sem véletlenül bízta csapata sorsát a 44 éves szakemberre.

Egy biztos: ha csak tizedannyi örömet okoz a győrieknek, mint Pécsen, már megérte őt szerződtetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában