labdarúgás

2020.06.18. 15:25

Feltámasztják a geresdlaki focit

Ismét szeretne felkerülni Baranya futballtérképére Geresdlak. Ebbéli szándékát már szóban jelezte is a sportkör vezetése az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságának.

H. L.

A geresdlakiak a megyei I. osztályban a 2015-16-os bajnokságot még végigjátszották (a 13. helyen végeztek), majd utána játékoshiány miatt évekig szüneteltették a felnőttcsapatukat. Most újra indulnak, de csak a baranyai harmadik vonalba van lehetőségük visszatérni.

– Most lesz elég labdarúgónk, huszonegy fős a keretünk, a fiúk már egy hónapja edzenek – újságolta dr. Habjánecz Tibor, a település független polgármestere. – Az edző Morschauser József, aki egykoron játszott nálunk, majd Himesházán edzősködött. Neki szakosztályvezetőként Mayer Zsolt segít. A foci feltámasztásával célunk, hogy kiszolgáljuk a futballszerető geresdlaki lakosságot és az, hogy az itteni srácok ne máshol focizzanak, hanem nálunk. Nem akarunk később sem magasabb osztályban szerepelni, elég nekünk a megyei III. Ehhez az anyagi háttér megvan, az infrastruktúra az NB III.-as feltételeknek is megfelelne.

A Geresdlak Dózsa SE 1949-ben alakult, lila-fehér a színük. Korábban náluk focizott például Szabados József, a PMFC-t is megjárt labdarúgó. Neves edzők is megfordultak az együttesnél, például Lőrincz Sándor és Tihanyvári László.

Címkék#sport#foci
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában