labdarúgás

2020.08.04. 16:02

Nem indít csapatot a Szigetvár

Zűrös idők járnak mostanság a szigetvári labdarúgásra. A legújabb fejlemény az, hogy visszavonta nevezését a klub, nem indul a megyei II. osztályban.

Horváth L.

Hosszúhetény - Majos derbi

A bajok 2010-ben kezdődtek. Azóta volt végveszélybe kerülés, majd megmenekülés, aztán felszámolás, a korábbi visszaélések miatt kizárás a tao-rendszerből, a korosztályos együttesek többszöri ki nem állása miatt pontlevonás, MLSZ-visszaminősítés a IV. osztályba. Mindez a Szigetvári Zrínyi Miklós SE-nek nevezett sportegyesülettel, majd annak eltűnése után a 2016-ban alakult Szigetvári Labdarúgó Egyesülettel esett meg. A legutóbbi történet pedig arról szól, hogy neveztek ugyan a megyei II-re, de később a jelentkezésüket visszavonták. Vagyis Szigetvárnak nem lesz felnőtt focicsapata, amely szervezett bajnokságban indul.

– A szigetvári önkormányzat nem tud anyagi forrást belerakni, amennyi a felnőtt labdarúgás fenntartásához kellene – fogalmazott dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere. – Az utóbbi időben többen próbálkoztak a városban a felnőtt foci megmentésével, de sikertelenül.

Az utolsó támogató Bocskor Tibor volt, az Iron-Tech Zrt. igazgatója, egyben a sportkör alapítója és elnöke, ám ő is belefáradt, emiatt lemondott. Próbáltam azokat az embereket összehozni, akik segíthetnének, le is ültünk tárgyalni, azonban nem jutottunk előbbre.

A polgármester hozzátette, hogy a helyi szurkolók nem maradnak futball nélkül, mert a Bódi Focisuli négy utánpótlás-csapata Szigetváron játssza majd a hazai meccseit. Ezekben a gárdákban összesen 240 gyermek futballozik, zömükben szigetváriak. Az önkormányzat a pályát fenntartja, az állagmegóvásról is gondoskodik. A Bódinak van felnőtt együttese is, amely megyei II-es, Mozsgón rendezi a hazai mérkőzéseit, Mozsgó-Bódi néven.

Szigetvárról a játékosok eligazoltak, zömük a több pénzzel rendelkező Kétújfalura távozott, amely ősztől az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság felkérésére a megyei I. osztályban szerepel.Horváth L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában