Autósport

2020.09.10. 10:02

Rengetegen mérették meg magukat az Eger Rally-n

Jól szerepeltek a baranyai versenyzők az Eger Rally-n, többen a kategóriájuk élén végeztek, de így is volt, aki felemás érzésekkel jött haza.

Kvanduk Bence

Fotó: Keszler Mátyás

Egyedüliként indult kategóriájában Keszler Mátyás Egerben, így nem igazán kellett sietnie a győzelemhez, de az autóval így is gondjai akadtak.

– Vegyes érzéseim vannak. Az a környék nekem különleges. A három nap, meg a pályabejárás jó volt, közel volt a szervizpark is. A verseny már annyira nem volt egyszerű, mert az autóval valami történt és nem ment. Elkezdett durrogni össze-vissza. A pályák viszont a verseny végére úgy bekoszolódtak, hogy már olyan volt, mintha murván mennénk. A hangulat viszont jó volt. A szervizesekkel sütöttünk-főztünk, iszogattunk. A vasárnap nagyon fárasztó volt, kifejezetten meleg volt és a díjkiosztóról legurulva megállt az Audi is. Most hozzák haza, így lehet megint szétszedni, megkeresni, mi a baja – árulta el Keszler Mátyás.

A baranyai ralisok legközelebb október 10-11-én a Vértes Rally-n versenyeznek.

Tökéletes verseny

– Idén ez volt az első országos megmérettetésünk. Komolyabb versenyen utoljára a tavalyi Mecsek Rallye-n ültem autóba. Az elején kicsit ez érződött is. Hetven valahányan indultak most Rallye2-ben, ami az elmúlt évek legnagyobb mezőnye. Nagyon jó volt ennyi autót látni a parc fermében. Az abszolút hatodik helyet sikerült elérnünk az autónkkal, ez kategóriákban a negyedik helyre volt elég. Nagyon jól éreztük magunkat, szerencsére az időjárás, a körülmények jók voltak. Mondhatom, hogy egy tökéletes versenyt futottunk Egerben. Az idei évünk nem a bajnokságról szól. Nem vesszük olyan komolyan ezt az évet, mint a tavalyit – jelentette ki Zsebe Gábor. – Nagyon sajnáljuk, hogy idén nem volt Mecsek Rallye, reménykedünk, hogy jövőre minden helyreáll.

Baranyai eredmények: 1. hely Szauer Gergő-Kerék István (ORB 2WD), 2. hely László Martin-Berendi Dávid (ORB 2WD), 1. hely Ráti Gergő-Gerebitz Márk (ORC 2WD), 1. hely Keszler Mátyás-Kugel Tibor (YoungTimer 4WD), 6. hely Zsebe Gábor (Rally2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában