férfi kosárlabda

2020.10.22. 09:14

Nagyon várják már a rajtot a pécsi kosarasok

A nyári nagybevásárlás során az NKA Pécs 20 éves centerét, Meleg Gergőt is megszerezte a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, amely jövő héten megkezdheti NB I.-es szereplését miután első hét meccsét a koronavírus miatt elhalasztotta.

K. B.

Fotó: RONASIFOTO

Az első nyári igazolások között jelentette be a PVSK-­Veolia, hogy megszerezte Meleg Gergő aláírását, aki az előző szezonban még az NKA Pécs NB I. B-s csapatát erősítette. A felkészülési mérkőzéseken egyre jobb formát mutatott a tehetséges kosárlabdázó. Azóta pedig már a Panthers szurkolói is megtapasztalhatták volna, milyen a 20 éves center teljesítménye tétmeccsen, azonban a koronavírus mindenki számításait keresztülhúzta.

– Nem volt a legjobb, hogy gyakorlatilag újra kellett így kezdeni az alapozást, de úgy gondolom, mindenkiben ott van a bizonyítási vágy, és szeretne jól játszani. Jövő szerdán már kezdünk is a Kaposvár ellen. Mindenki mindent meg fog tenni azért, hogy nyerjünk az első mérkőzésen, de edzőmeccsek nélkül kicsit hátrányban vagyunk. Viszont jó meccsre számítok – árulta el a tehetséges kosárlabdázó, majd arra is kitért, akár jól is kijöhetnek ebből a helyzetből, hogy ők már átestek a fertőzésen.

– Előny az ellenfelek számára, hogy már meccsben vannak, de igyekszünk felvenni a ritmust, és mi is edzésen mérkőzésszituációkat próbálunk létrehozni, illetve úgy játszani, hogy ne hátrányból induljunk. Ebben a szezonban azért a szerencsének is nagy szerepe lesz abban, hogy ki mikor kapja el ezt a vírust. Nem tudjuk, de lehet jobb most átesni rajta. Én úgy gondolom, jobb, mert mi még nem játszottunk meccset, és így nem kellett másokhoz hasonlóan két-három találkozó után félbeszakítani a munkát. Meglátjuk, hogy mennyire profitálhatunk ebből. Lehet jobban jártunk így.

A vasutasok kerete komoly változásokon ment keresztül a nyár folyamán. Így pedig az is döntő lehet az alakulat első összecsapásain, mennyire csiszolódott össze a társaság.

– Nagyon sok az új játékos, de fiatalok vagyunk és örülünk, hogy nem tekinthetjük ezt a szezont befejezettnek. Kíváncsian várjuk a folytatást. Próbálunk összeszokni, amennyire lehet, de nyilván pár meccs kelleni fog mire teljesen kiismerjük egymást. Nagyon jó a kémia, mindenki barátkozik, beszélget egymással. Jól fog működni a csapat.

Nem álltak le

Természetesen addig sem állt le teljesen a munka, amíg karanténban volt a PVSK. Dragan Alekszics vezetőedző és stábja figyelt arra, hogy a lehetőségekhez mérten formában tartsa az alakulatot. Emellett pedig a játékosoknak saját szellemi frissességük megőrzésére is oda kellett figyelniük.

– Próbáltam az edzéseket csinálni. A klub biztosított számunkra felszereléseket, azokkal dolgoztunk online formában is. Emellett egyetemre járok, így tanultam, illetve próbáltam produktívan tölteni a napokat, nem csak unatkozással – mondta Meleg. – Persze ez azért nem ez a legkellemesebb helyzet, de tudtuk, hogy ennek az időszaknak hamarosan vége lesz, és vár egy kemény szezon ránk, formában kell maradni, illetve fejben is ott kell lenni.

Emellett azt is elárulta, most volt rengeteg ideje filmet és sorozatokat nézni. A nagy pénzrablást ajánlja mindenkinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában