Történeteket mesél el

2021.02.11. 16:38

A PVSK elmúlt hetvenöt évét öleli körül az új kiadvány

Tegnap mi is kézbe vehettük a 75 éves PVSK Férfikosárlabda-szakosztálya című könyvet, amelyet a pécsi klub vezetősége és a kiadvány szerkesztője mutatott be egy sajtótájékoztató keretein belül.

Szabó Dániel

Forrás: PVSK

A PVSK férfikosárlabda-szakosztálya elmúlt 75 évét öleli körül a nemrégiben elkészült könyv, amelyet lapozgatva érdekes történetekkel, interjúkkal és statisztikákkal találkozhatunk. A pécsi klub új kiadványát Rákossy Balázs társadalmi elnök, Czerpán István elnök, Bán Gábor ügyvezető és Pucz Péter, a könyv szerkesztője mutatta be a PVSK Verseny utcai csarnokában.

– Szeretném megköszönni mindenkinek, aki közreműködött abban, hogy elkészüljön az a közel háromszáz oldal, amely bemutatja ezt a háromnegyed évszázados történetet, ami alatt a PVSK férfikosárlabda-szakosztálya megélte a sikereket és egyes időszakokban megjárta a poklot is

– fogalmazott Rákossy Balázs, a PVSK társadalmi elnöke.

– A szerzők nagyon jól végigjárják ezt a 75 évet, bemutatják a legfontosabb szereplőket, játékosokat és a csapat körül dolgozó vezetőket, akiknek köszönhetően Pécs a kosárlabda egyik hazai fellegvárává válhatott.

Ezt követően Czerpán István elnök szólalt fel, aki kiemelte, hogy elmúlt harminc évben jó néhány kiadvánnyal igyekeztek feldolgozni a PVSK

történetét, mivel a klub első 70 évéről nagyon kevés írásos anyag maradt fenn. Hozzátette, hogy e tekintetben, most egy újabb hiánypótló könyv jelenhetett meg, amivel az elődök munkája előtt szeretnének tisztelegni. Czerpán visszaemlékezett a 90-es évekre, amikor a férfikosárcsapat kiesett az NB II.-be és Pécsváradon játszotta meccseit, de kiemelte, hogy innen is felálltak, majd 2009-ben már bajnoki ezüstérmet és kupagyőzelmet ünnepelhettek.

– Maszkban vagyunk, de túléljük ezt is, mint ahogy a PVSK is túlélt mindent

– mondta Pucz Péter, a könyv szerkesztője. – Amikor Bán Gábor először felhívott, akkor úgy csináltam, mint aki gondolkodási időt kér, pedig már akkor tudtam, hogy el fogom vállalni, mert ha nem, akkor megcsinálja más helyettem. De nem szeretném magamat előtérbe állítani, hiszen – velem együtt – négy ember írásai vannak ebben a könyvben. Horváth László a több mint negyvenéves újságírói tapasztalatával tette hozzá, Szakács Miklós a fiatalságot képviselte, valamint Szalánszki Krisztián történész munkáját is kiemelném. Rajtuk kívül Cserkúti András és Kövecses József is nagyon aktívan közreműködött, illetve László Irén korrektor is nagyon korrekt munkát végzett.

Pucz Péter hozzátette, hogy nem szabad megfeledkezni a Dunántúli Napló főszerkesztőjéről, Fülöp Zoltánról és lapunk fotóriporteréről, Laufer Lászlóról sem, akik szintén az ügy mellé álltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában