kosárlabda

2021.03.26. 20:17

A hajrában fordított a vendég Diósgyőr

Majdnem összejött a bravúr pécsi bravúr a női kosárlabda NB I. negyeddöntőjének második mérkőzésén, de hajrában fordított a Diósgyőr, így a miskolciak jutottak a négy közé, a PEAC az 5-8. helyért folytatja a rájátszást.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Borzalmas nehéz helyzetből várta a negyeddöntő második mérkőzését Csirke Ferenc együttese. Az elmúlt hétvégén két pécsi játékos is pozitív koronavírus-tesztet produkált, s ezután majdnem az egész csapat karanténba került, így az első, keddre kiírt meccset játék nélkül nyerte meg a Diósgyőr. Szerencsére a többiek kedden és csütörtökön is negatívak lettek, így tegnap, Pécsen már összecsaphattak a felek, azonban több meghatározó játékosát is nélkülöznie kellett a vezetőedzőnek.

A rajtnál igencsak beragadtak a hazaik, a DVTK egy 7-0-s rohanással kezdett. Ezt követően viszont nagyon összekapták magukat a pécsi lányok, a 7 perc játék után már 18-18-as döntetlent mutatott az eredményjelző. Sőt, a második játékrészben még egy fokozattal feljebb kapcsoltak, hol Dudásová, hol Sarok, hol Strautmane keze sült el, s ezzel az előnyt is magához ragadták. A félidőben 54-49-re vezettek a baranyaiak.

A nagyszünetet követően is folytatódott a kiélezett csata. A miskolciak sem adták könnyen magukat, de az utolsó etap előtt 1 ponttal még mindig a hazaiak mentek. A hajrá óriási izgalmakat hozott, két perccel a vége előtt még a pécsiek kezében volt a mérkőzés, de hajrában fordítottak miskolciak, így 2-0-ra a párharcot is megnyerték. A PEAC az 5-8. helyért folytatja majd a rájátszást.

PEAC-Pécs–Aluinvent DVTK 81-84 (24-28, 30-21, 10-14, 17-21)

Női kosárlabda NB I., rájátszás az 1-8. helyért, negyeddöntő, 1. mérkőzés.

Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Győrffy, Tőzsér, Söjtöry.

PEAC-Pécs: Sánta 6, DUDÁSOVÁ 20/12, STRAUTMANE 12/9, KISS V. 18, ANDUSIC 13. Csere: Sarok 10/6, Popovic 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Diósgyőr: MEDGYESSY 23/6, Kányási 10/6, Aho 3/3, HAYES 19, MOKANGO 18. Csere: Pusztai 3, Kiss A. 5, Vukov 3/3. Vezetőedző: Földi Attila.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában