kosárlabda

2021.03.05. 17:38

Pályán kívülre kényszerült

Pályán kívülre szorult egy kellemetlen sérülés miatt Bíró Levente, a PVSK kosárlabdázója, akivel így nem számolhat az NB I.-es gárdát gardírozó Dragan Alekszics és az NB I. B-s alakulatot vezénylő Rab Gyula sem. Az irányító viszont mindent megtesz, hogy mihamarabb visszatérjen, addig pedig a vonal mellől igyekszik segíteni.

Kvanduk Bence

Két fronton tett meg minden tőle telhetőt azért Bíró Levente, hogy a PVSK-t minél jobb pozícióhoz segítse. Most viszont egy kellemetlen sérülés miatt pályán kívül rekedt.

– Csonthártya-gyulladás van a csípőm környékén. Próbáltam játszani, amíg tudtam, de egy idő után már nem tudtam mozogni, és kényszerpihenő lett belőle. Még nem tudom mennyit kell kihagyni, remélem, mielőbb visszatérhetek – árulta el Bíró. – Ott vagyok az edzéseken mindig, csinálom a kezeléseket, hogy gyorsítsuk a gyógyulást. Az öltözőben mindig megvárom a többieket. Elég nagy ez a kontraszt, hogy most nem csinálhatok nagyon semmit, a korábban megszokotthoz képest, még a pálya szélén sem igazán szabad aktívnak lennem.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi lehetőségeihez mérten nem követ el mindent azért, hogy akár egy holtponton átsegítse a társakat.

– Elég nehéz így, hogy a padról nézem a meccset, és nem tudok segíteni a srácoknak, pedig csinálnám helyettük is akár. Mutogatok a pálya széléről, éppen ki hol van, de sajnos most többet nem tehetek. A fiataloknak próbálok lelki támaszt nyújtani – fogalmazott, majd a Paks elleni sikerre is kitért. – Sokkal jobban játszottunk, mint a három hét szünet előtti meccseken. Jó ritmus volt, elég nagy tempót diktáltunk, a koncentráció is jó volt, és a taktikai részét is megcsináltuk. Mindenki elégedett lehetett azzal a meccsel, a Paksot leszámítva.

A PVSK számára viszont most nehéz időszak jön. Hétvégén már Szolnokon kell bizonyítani, majd a Fehérvár és a Zalaegerszeg érkezik, végül pedig Debrecenben jön a zárás, s mindegyik meccsen a play-off lesz a tét.

– Csak nehéz meccseink vannak már, főleg úgy, hogy a nyolcba jutásért elég nagy hajrá alakult ki. Sok csapat verseng az utolsó helyekért. Kelleni fog egy-két extrább teljesítmény, de nem hiszem, hogy ez elképzelhetetlen lenne. Sőt! A hazai meccseket tudjuk inkább megnyerni, hiába erős ellenfelek jönnek, mint az Alba. Arra több esélyt látok. Ettől függetlenül bárki meg tud idén verni bárkit, így egyértelműen látok esélyt a play-offra – jelentette ki. – Sajnos nem csak rajtunk múlik a rájátszásba jutás. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor nekünk két győzelem elég lehet itt a végén, ha nem, akkor három kelleni fog.

Jól ment a dobás

Ötödik győzelmét aratta a szezonban a PVSK-Cargate NB I. B-s férfikosárlabda-csapata szerdán hazai pályán. Rab Gyula tanítványai az első kerettől visszajátszó Mike Lewis-szal és Meleg Gergővel, valamint a már ott is többször bizonyító Carev Alekszejjel kiegészülve a második helyezett BKG-Príma Akadémiát verték.

PVSK-CARGATE–BKG-Príma 101-91

(26-24, 27-17, 27-25, 21-25)

Férfi kosárlabda NB I. B., Piros csoport, 20. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött. PVSK: Lewis 30/18, Bor 2, Carev 20/18, Rátvay B. 22, Meleg 15/3. Csere: Hőgye P. 6, Mándity, Heimann, Riskó 6/6, Kovacsevics. Vezetőedző: Rab Gyula.

Rab Gyula: – Aminek ma örülhetünk az, hogy nyerni tudtunk. A támadójátékunkkal nem volt probléma, de a védekezésünkben több hibát is vétettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában