Kosárlabda

2021.04.10. 09:15

A következő szezonban is az első osztályban játszhat a PINKK

Az alsóházi rájátszás előző fordulójában a PINKK-Pécsi 424 bebiztosította élvonalbeli tagságát zalaegerszegi sikerével. A playoutból már csak két kör van vissza, Vanja MIjkovic együttese szombaton 15 órakor a BEAC Újbudát fogadja. A hétvégén kezdődik a bronzcsata, illetve kiderül, kivel kell megküzdenie a hetedik helyért a PEAC-Pécsnek.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

A 2014-es magyar bajnok PINKK-Pécsi 424 az elmúlt években már jóval szerényebb célokért küzd. A playoffra (1-8.) idén sem volt esélye a baranyaiaknak, de legalább az alsóházi rájátszásban hozták a kötelezőt, s az előző fordulóban bebiztosították élvonalbeli tagságukat. Ugyanakkor előrébb sem léphetnek már, az utolsó két bajnoki meccsüktől függetlenül is az utolsó előtti helyen fejezik be a szezont.

A bajnoki döntőre (Sopron–Szekszárd) még várni kell, de a Győr és DVTK két nyert meccsig tartó bronzcsatája elkezdődik a hétvégén (szombat 17.00), illetve eldől, hogy a Csata–TFSE-MTK párosításból mely csapat küzdhet tovább az ötödik helyért.

Sima elődöntők

A Szombathely nyerte a férfikosárlabda Magyar Kupa előrehozott fináléját az elődöntőben. Az NB I. alapszakasz első két helyezettjének találkozója még csak szorosnak sem volt mondható, ugyanis a Falco már az első negyedben megmutatta, nem adja alább a döntőnél, s 8 ponttal ellépett a Szolnoktól. Bár a következő játékrészben az Olajbányász eggyel csökkenteni tudta hátrányát, a folytatásban már nem engedtek ki Perlék.

A másik elődöntőben hasonló volt a forgatókönyv. Ott a Debrecen szerzett gyorsan nagy előnyt, de a Körmendnek esélyt sem adott a felzárkózásra, így pedig könnyedén lépett a fináléba.

Eredmények: Szolnok–Szombathely 63–84, Debrecen–Körmend 102–74.

A vasárnapi program

Bronzmeccs: Szolnok–Körmend 16.30.

Döntő: Szombathely–Debrecen 19.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában