Kézilabda

2021.04.07. 14:46

A Liga Kupa-szereplés a hab a tortán

Nem úgy kezdődött a Kozármisleny SE női kézilabdacsapatának szezonja, ahogyan azt szerette volna, és sokan várták a tavalyi bronz­érmet követően.

K. B.

Fotó: Keszler Vili

Az első három meccsét elveszítette az akkor még Kovács Tamás által dirigált csapat. Ám azóta tizenkét bajnokijából tízet megnyert a gárda, így már az NB I. B. Nyugati csoportjának második helyén áll.

– Én végig hittem abban, hogy erre lesz esélyünk, egy percig sem kételkedtem – mondta lapunknak Kovács Tamás, a Kozármisleny SE elnöke, a felnőtt csapat korábbi vezetőedzője. – Biztos voltam benne, hogy képesek vagyunk a jobb teljesítményre. Kalkuláltam azzal, hogy nem csak nekünk lesz hullámvölgyünk, és számoltam a körbeverésekkel is. Nem mellesleg a járvány is alaposan beleszól a bajnokságba, gyakorlatilag az tud dolgozni, akit nem bánt a koronavírus, és ugyan minket sem került el teljesen, de ebben mi most jól állunk. Le is kopogom gyorsan!

Jól sült el a téli edzőváltás is. Kovács Tamás az addigi szakmai igazgatónak, a horvát Zdenko Kordinak adta át a stafétát – könnyű szívvel, mert pontosan tudta, hogy jó kezekbe kerül a csapat.

– Ez egy olyan helyzet volt, ahol az én egyéni érdekem egyáltalán nem számított. Az egyesület jelene, jövője mindennél fontosabb volt. Azóta teljesen nyugodtan alszom. Több időt tudok fordítani a klubépítésre és az utánpótlásra. Zdenkóval folyamatosan egyeztetünk és nagyon határozottan kommunikáljuk szakmai elképzeléseinket a kollégák felé. Az utánpótlásban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a 11–15 éves korosztályoknál zajló munkára, szorosabb szakmai kapcsolatot tartunk az ezeknél a csapatoknál dolgozó kollégákkal, megosztjuk az észrevételeinket, tapasztalatainkat. Igyekszünk saját magunk kinevelni olyan játékosokat, akik később tudnak nekünk segíteni a felnőtt csapatban – folytatta a vezető.

A bajnokság mellett pedig a Liga Kupában is jól szerepelnek Schäfferék, a NEKA ellen az elődöntőbe is beverekedték magukat.

– A Liga Kupa-szereplésünk csak hab a tortán! Nagyon örülünk neki, hogy meg tudtuk ismételni a tavalyi bravúrunkat, akkor is eljutottunk idáig, csak ebben a helyzetben lefújták a szezont. Természetesen szeretnénk bejutni a döntőbe, de ahogy mondani szokták, innentől kezdve minden meccs ajándék, és arra szolgál, hogy építsük a jövő csapatát! Nyilván minél eredményesebb szezont akarunk zárni, szeretnénk minél fényesebb érmeket nyerni, de ennél fontosabb, hogy a szakmai célkitűzéseink megvalósuljanak: a játékosaink fejlődjenek egyénileg és csapatszinten. Ha ez megvalósul, akkor jönni fognak az eredmények is. Annak mindenesetre nagyon örülünk, hogy egyre jobban látszik, mit akarunk, és bizony jó ránézni a csapatra, amikor a pályán van! – fogalmazott Kovács Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában