foci

2021.05.05. 08:17

Egy hónap után a távozás mellett döntött Mészáros

Visszatért április első napjaiban a futballpályák szélére a korábban a PMFC-vel NB I.-be jutó Mészáros Ferenc, aki évek óta nem kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa edzői kvalitásait.

K. B.

Ezúttal viszont az NB III. Keleti csoportjának utolsó előtti helyezettje, a Sajóbábony felkérte a tűzoltásra. Akkor 7 pontra voltak a még bennmaradást érő tizenötödik helytől, 6 győzelmük, 2 döntetlenjük, illetve 18 vereségük volt. Az együttműködés viszont nem tartott sokáig, hiába mutatott csapat teljesítménye biztató jeleket.

Természetesen a fellendülés nem azonnal az edzőváltás után következett. Még alig állt munkába Mészáros, amikor az akkor 11. Cegléddel kellett meccselniük, 2-0-ra kaptak ki. Azt követően az éllovas Tiszakécske 4-et lőtt nekik, majd a 6. Balasagyarmat is egy góllal jobbnak bizonyult. Ezt követően viszont jött az első részsiker, a Tiszafüred elleni 1-1.

– Nagy lelkesedéssel vágtam bele a munkába, és úgy tűnt, jól is működünk együtt, mert egyre jobbak lettek az eredmények, kiegyenesedtünk. A Tiszafüred ellen már ikszeltünk, a rákövetkező meccsünket is nyerni kellett volna simán, a Mezőkövesdnek már hatot rúgtunk, és hát a legutóbbi találkozót is nyerni kellett volna függetlenül attól, hogy a 2. helyen állt az ellenfél. Nagyon jók voltunk, és akkor jött a baj, öt játékosunk nem léphetett pályára, köztük a két kapus – nyilatkozta lapunknak Mészáros Ferenc.

A Tiszafüred elleni pontszerzést a Salgótarján ellen 3-0-s vereség követte, majd a Mezőkövesd elleni 6-1-es siker, ami adott okot a bizakodásra, még úgy is, hogy már 11 pontra volt a még bennmaradó Tállya. Ezt követően viszont hiába utaztak el a Zuglóhoz megfelelő létszámban, épp csak ki tudott állni a csapat, mert többeknek lejárt a sportorvosija. Mészáros már nem is maradt ott a találkozóra, de barátságban vált el az egyesülettől. Természetesen, ha kapna egy komoly ajánlatot, akkor ismét leülne egy kispadra, mondta.

– Nagyon jó visszajelzéseket kaptam, rengeteg játékos is hívott most – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában