Úszás

2021.05.19. 13:09

Hatalmas egyéni csúccsal nyerte meg az Eb-t Konkoly

Ismét felülhetett Európa trónjára a PSN Zrt. olimpiai bronz­érmes kiválósága, Konkoly Zsófia, aki a Portugáliában zajló paraúszó Európa-bajnokság 200 m női vegyesét (SM 9 kategóriában) hatalmas egyéni csúccsal nyerte meg. És a java még hátravan...

Szabó Dániel

Fotó: Á. J.

Kemény felkészülés után, bizakodva utazhatott a Jancsik Árpád vezette pécsi különítmény, Konkoly Zsófia és Iván Bence a portugáliai Madeira szigetére, ahol Európa legjobb paraúszói mérik össze erejüket a héten. A második napon meg is született az első baranyai érem: Konkoly a legjobb idővel úszta be magát az SM 9 kategória 200 m női vegyes fináléjába, amelyet – egyéni legjobbján két másodpercet javítva (2:34.53) – meg is nyert.

– Nagyon boldog vagyok – nyilatkozta lapunknak az Európa-bajnok Konkoly Zsófia. – Mindenképp egyéni csúcsot szerettem volna. A délelőtti úszás is „fájt” már, ott az volt a célom, hogy a döntőben jó pályáról indulhassak. Ez sikerült is, hiszen a négyesről, a két spanyol riválisom között rajtolhattam el. Szerencsére sikerült a finálét is végig kontroll alatt tartani, és a végén lehajrázni a spanyolokat.

A PSN Zrt. úszó szakosztályának vezetője, Jancsik Árpád egy igazi klasszis úszót látott a medencében.

– Reggel is Zsófié volt a legjobb idő, de tudtuk, hogy a két spanyol nagyon jó és nem úszták ki magukat – mondta Jancsik. – A végére kellett nagyon odafigyelni, hogy maradjon erő a hajrára is. Ezt is nagyon szépen megoldotta Zsófi, egy igazi klasszis, érett versenyzőt láttam a medencében. Az egyéni csúcsán pedig két másodpercet javított, ami most Eb-aranyat ért, pedig csak az egyéni legjobbjában állapodtunk meg...

A másik pécsi versenyző, Iván Bence is szép eredményt ért el a második napon, 100 m gyorson a tizedik helyett kaparintotta meg. De a java még hátravan, hiszen tegnap este (lapzártánk után) Iván Bence és Konkoly Zsófia is a fő számában állt rajtkőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában