Kézilabda

2021.06.10. 09:40

A hazai siker után elbukta a döntőt a Komló

Elvesztette a Liga Kupa-döntőjének második mérkőzését a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, ráadásul olyan különbséggel, hogy az NB I.-es rivális Csurgó ért fel így a csúcsra.

Kvanduk Bence

Nem kellett sok a Csurgó számára, hogy ledolgozza a komlói odavágón összeszedett háromgólos hátrányát. Borsos, Kovacevic és Gebhardt találataival a harmadik percre fordulva már meg is tette ezt. Ekkor érkezett Takács Bence találata, aki ezzel be is lökte a bányászcsillét, ami kisebb döccenőkkel, de gurult végig a szünetig.

A kihagyott helyzetek, kapufák, eladott labdák viszont elegendőek voltak már ekkor is, hogy ráijesszenek Grünfelderék szurkolótáborukra, hiszen a hazaiak olykor már négygólos előnyt is ki tudtak harcolni, ami az ő végső sikerüket jelentette. A pihenőre viszont már csak egy gól volt a különbség a hazaiak javára, így nyugodtabban beszélhették át a tennivalókat Kilvinger Bálint és tanítványai.

A fordulást követően maradt a forgatókönyv, a Csurgó kicsit elhúzott, úgy háromgólnyira, majd a Komló behozta lemaradását. Még az sem törhette meg ezt a körforgást, hogy Balázs Sándor piros lapot kapott, de talán pont ő hiányzott a hajrában. A záró tíz percre fordulva ugyanis már túl nagy hátrányban fordultak a bányászok, öt találat volt a két csapat között. Ezt pedig képtelenek voltak ledolgozni Sunajkóék. Így pedig 50-46-os összesítéssel a Csurgó ért fel a Liga Kupa csúcsára.

Csurgó KK–Sport36-Komló 28-21 (14-13)

Férfi kézilabda Liga Kupa, döntő, 2. mérkőzés. Csurgó, 600 néző.

Vezette: Andorka, Hucker.

Csurgó: TATAI – Gebhardt 4, Ács P. 1, HANUSZ 7/2, SZEITL 4, BORSOS 6, Kovacevic 2. Csere: Pallag (kapus), Bazsó 1, Kerkovits 3/2. Vezetőedző: Alem Toskic.

Komló: Granics – Takács B. 3, Grünfelder 2, Jóga, Balázs S., Sunajko, CSOMOR 7/6. Csere: Szilágyi B. (kapus) OLÁH T. 3, SZKOKÁN 3, Melnyicsuk 2, Vaskó 1, Metcz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Kiállítás: 8 ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/5, ill. 6/6.

Piros lap: Balázs S. (33.).

Elbúcsúztak

Ezzel a vereséggel elbúcsúzott több játékosától is a Sport36-Komló, akiket már a döntő első felvonásán is köszöntött. Ugyanis máshol folytatja majd karrierjét Dobi Sándor, kölcsönbe távozik a saját nevelésű Kovácsevics István is fejlődése érdekében, valamint Oláh Tamás, Csomor Tamás, Alekszander Djurdjevics és a csapatkapitány, Balázs Sándor is új kihívásokat keresett. Emellett a kölcsönbe érkezett Melnyicsuk Viktor sem marad a bányászoknál, visszatér az ukrán Motor Zaporizzsjába.

Érkező oldalon már ott van Pásztor Imre (kapus) és Szöllősi Olivér (beálló), akik a Mezőkövesdtől érkeznek majd a baranyai gárdához.

Illetve az is biztos, hiszen bejelentette már korábban az egyesület, hogy a 2021/2022-es idényben újra élvezheti a közönség Bruno-Vili Zobec, Grünfelder Péter, Jóga Norbert, Metz Dávid, Hoffmann József, Sunajko Filip, Takács Bence, Ante Granics, Szkokán Szabolcs, Vaskó Péter, Jerkovics Srecko valamint Szilágyi Benjámin játékát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában