Labdarúgás megyei III.

2021.06.15. 19:11

A Misinai Sasok lőtték a legtöbb gólt a három csoportból

A nemrégiben befejeződött labdarúgó megyei III. osztályú bajnokság több érdekességet hozott, összeállításunkban most ezekből csemegézünk.

H. L.

Forrás: Misinai Sasok - HSE Facebook oldala

A három csoportban összesen 34 csapat szerepelt, közülük a Misinai Sasok (Csík-cs.) lőtte a legtöbb gólt, szám szerint 99-et. Ugyanebben a mezőnyben a Vajszló 90-ig, a Dárdaiban a Szajk 89-ig, a Szabadszentkirály 81-ig, a Czibulkában a Komló II. 81-ig, a bajnok Pogány pedig 80-ig jutott.

Az ormánságiak nevéhez fűződik a legnagyobb különbségű győzelem (19-1 a Patapoklosi ellen). Legtöbbször a Nagydobsza kapuját vették be az ellenfelek (111-szer), utánuk a patapoklosiak (103) és az orfűiek (101) következnek.

Legalább egyszer minden együttes nyert, veretlen pedig nincs.

Húsz meccset húzott le döntetlen nélkül a Misinai Sasok, a Kishárságy és a Vajszló. Sűrűn potyogtak a gólok, a 19-1 mellett egyszer-egyszer 17-0 és 14-1, kétszer-kétszer 12-1, 11-0, továbbá 11-1 volt az eredmény. A gólszüretből három focista különösen kivette a részét, az abszolút gólkirály Schneider Zoltán (37 találat, Borjád, Dárda-csoport) lett, míg a Csíkban Horváth Benjámin (34, Szentegát), a Czibulkában pedig Pallós Máté (32, Eger­ág) volt a legtermékenyebb. A legkevesebb gólt a Baksa (22) szerezte.

A különböző keretekben feltűnt külföldi futballista is, az arab egyetemistától a svéd állampolgáron, a horvát, szerb, bosnyák és szlovák csapattagon keresztül a koszovói származásúig.

Mivel ebből az osztályból nem lehet kiesni, így nincs búcsúzó, de félő, hogy a legutóbbi mezőnyből nem minden csapat vállalja az indulást az új idényben. Az már biztos, hogy lesz új „felszálló”, mivel Bányász TC néven nevezni fog egy pécs-vasasi gárda, valamint Szigetvárról is jelentkezik egy klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában