Autósport

2021.06.30. 09:13

Elvarázsolta a baranyai díszlet a versenyzőket a Mecsek Rallye-n

Minden szempontból nagy siker lett az 54. Mecsek Rallye. A versenyzők élvezték, a szurkolók nagy élményekkel gazdagodtak és a hazai, valamint külföldi szakemberek is elégedetten távoztak.

Kvanduk Bence

Nagyszerű visszhanggal zárult le a PSN Zrt. által szervezett 54. Mecsek Rallye, amelynek rendezőbizottságában Markó Tibor és Lakatos Róbert felelt a sportszakmáért.

– Nagyon-nagyon sikeres volt a verseny! Egyértelműen pozitív visszajelzést kaptunk az FIA-tól (Nemzetközi Automobil Szövetség – a szerk.), amely komoly delegációval volt jelen a historic Eb miatt, illetve a magyar felügyelők is kimagasló pontszámmal értékelték a rendezvényt. Még fontosabb, hogy a versenyzők, valamint a nézők egyaránt elégedetten, élményekkel tele tértek haza – árulta el Markó Tibor. – Sikerült egy év szünetet követően picit megújítani a Mecsek Rallye-t. Ez volt a cél, hogy ezzel is életben tartsuk Magyarország legpatinásabb raliversenyét.

Népes mezőny találkozott a Mecsekben, csak a historic versenyen – a hazai és az Eb-résztvevőkel együtt – 49 autó indult, ami új magyar rekord.

 

– Nagyon örültem, mert ez a rendezvény sportszakmai értékét növelte. Hálásak vagyunk a versenyzőknek, hogy minket választottak! Nagyon jól esett az is, hogy Östberg a célceremónia előtti pillanatokban külön gratulált, hogy mennyire szuper volt a rendezvény, és az eddigiekkel nem említhető egy lapon, amin hazánkban részt vett. A fogadtatás, a környezet, a szervezés is remek volt. Ugyanezt elmondta Zippo is, aki annyira boldog volt, hogy megölelgetett a célban – folytatta. – Ez egy nagy csapat közös munkájának eredménye. A bázis a pécsi sportbírók voltak, akik nélkül nem létezhet Mecsek Rallye.

Ugyanakkor az idei évben is segítségünkre siettek a veszprémi csapat tagjai. Le a kalappal minden közreműködő előtt!

Természetesen az is közrejátszott a sikerben és a nagy létszám kialakulásában, hogy ősz helyett most a szezon elején volt a verseny.

– Szükség volt rá, hogy Baranya és Pécs ezt az arcát mutassa. Nyáron a megye és a város mediterrán hangulata sokkal jobban kidomborodik a napvitorlákkal a Széchenyi téren, a környezettel. Alapvetően a díszlet olyan szuper hangulatot kölcsönzött az egésznek, ami magában hordozta, nem sülhet el rosszul. Nehéz versenyre kelnünk olyan tradicionális európai helyszínekkel, ahol pálmafák, tengerpart vagy egyéb olyan attrakció létezik, ami a földrajzi adottságoknak köszönhető, mégis sikerült ezzel a nyári időponttal olyan díszletet teremteni, ami elvarázsolta a külföldi versenyzőket – fejtette ki, hozzátéve, remélik, emiatt a siker miatt jövőre is lobbizhatnak majd hasonló időpontért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában