autósport

2021.06.26. 23:20

Mecsek-rali – Östbergék győztek, Bútor második a Citroen WRC-vel

A világbajnokság WRC2-es kategóriájában címvédő Mads Östberg, Torstein Eriksen páros nyerte szombaton a Pécsen és környékén rendezett Mecsek-ralit, a magyar rali országos bajnokság idei negyedik futamát.

Kvanduk Bence

 

Gyönyörű versenygépek, kiváló pilóták és a rali szerelmesei lepték el pénteken este és szombaton a Mecseket. A versenyzők pedig nem maradtak adósak a szórakoztatással és a jó időkkel a tíz gyorsasági szakaszon, a több mint 135 kilométeres versenytávon. Ráti Gergőék is nyerték Ford Escort MK2-esükkel az első szakaszt, de a célba érés után százkilencvennél kigyúladt az autó. Valószínűleg sem a nézők, sem a verseny bírók nem hittek a szemüknek, ahogy egy tűzgolyó repesztett el mellettük, de ahogy a Ráti Motorsport oldalára felkerült videóból is látszik, gyorsan a versenyzők segítségére siettek. A lángokat gyorsan sikerült eloltaniuk és Ráti Gergő, valamint Gerebitz Márk is épségben ugrott ki az autóból. A versenyt viszont be kellett fejezniük.

A Rallye1-es mezőnyben a világbajnokság WRC2-es kategóriájában címvédő Mads Östberg, Torstein Eriksen páros nyert, akik harmadik magyar bajnoki futamukon vettek részt, s először nyertek. Mögöttük a Bútor Róbert–Tagai Róbert duó ért leggyorsabban célba, majd a Hadik András–Kertész Krisztián kettős érkezett.

A klasszikus autókkal száguldók versenyét a historic Eb aranyára hajtó Zippo nyerte, aki régi ismerős már itt a Mecseken, s a verseny előtt is azt mondta, mintha Audiját épp ezekre az utakra álmodták volna meg a tervezők. Mögötte az osztrák Karl Wagner végzett Gerda Zaunerrel a jobb egyesben, a dobogó alsó fokára pedig Lucio Da Zanche és Matteo Nobili állhatott.

Természetesen a baranyai versenyzők szépen helytálltak hazai pályájukon. Többen is dobogóra állhattak saját kategóriájukban, ha a historic Eb vagy a magyar bajnokság legjobbjait nem is érhették utol.

– Nagyon jó volt, nagyot meccseltünk (Szauer – a szerk.) Gergőékkel. Annyi néző volt, hogy hihetetlen – áradozott célba érkezését követően ifjabb Ranga László.

A magyar bajnokság július közepén a Székesfehérvár-Veszprém-ralival folytatódik.

Az abszolút dobogósai

Rally1-Mitropa Rally Cup: 1. Mads Östberg-Torstein Eriksen (norvég, Citroën C3 Rally2) 1:12.07, 2. Bútor Róbert-Tagai Róbert (Citroën C3 WRC) +25.9 másodperc, 3. Hadik András-Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +33.6 mp.

Historic: 1. Zippo-Denis Piceno (olasz, Audi Quattro) 1:35.10, 2. Karl Wagner-Gerda Zauner (osztrák, Porsche 911) +1.14 perc, 3. Lucio Da Zanche–Matteo Nobili (olasz, Porche Carrera) + 2.07 p.

A baranyai helyezettek

Rallye1

Ifj. Ranga László–Budai Annamária (Peugeot 208) abszolút 13., ORB 9.

Nagy Mátyás–Nagy Tamás (Mitsubishi Lancer EVo10) abszolút 15., Production Cup 1.

Tőke Dániel–Veres Gábor (Lada VFTS) abszolút 31., ORC 8.

Németh „8V” Péter–Sztanics Márió (Honda Civic) abszolút 41., ORC 13.

Historic

Rácz Tibor–Hetesi Viktor (Lada 21011) abszolút 16., D2 3.

Mang Huba–Béres Unicum Attila (Skoda Favorit) abszolút 17., E1 1.

Novák Tamás–Varga Vivien (Skoda Favorit) abszolút 19., E1 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában