Labdarúgó-megye I.

2021.06.29. 12:46

Szintet lépne a PVSK-val Tóth Máté

Közönségszórakoztató futballal szeretné megcélozni a dobogót a megyei I. osztályban szereplő PVSK új vezetőedzője, Tóth Máté.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Kósa Sándor vezetésével a negyedik helyet kaparintotta meg az elmúlt szezon végén a PVSK labdarúgócsapata, de a vezetőség úgy döntött, hogy új edzővel vág neki az előttünk álló idénynek. A 33 esztendős Tóth Máté az elmúlt években letette a névjegyét a megye I-es mezőnyben, hiszen a Szászvárral játékosedzőként bajnokcímet nyert, legutóbb pedig Komlón dolgozott, amellyel a vírus miatt félbeszakított idényt a második helyen zárta.

– Czerpán István elnök úr keresett meg ezzel a lehetőséggel, amelyre nagy örömmel mondtam igent – mondta el lapunknak Tóth Máté. – A PVSK az elmúlt tíz év legjobb szereplését produkálta azzal, hogy a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot. Az a célunk, hogy legalább egy helyet javítsunk ezen. A körülmények egészen kiválóak, nagyon komoly fejlesztések vannak, épül az új stadion, szóval minden adott a harmadosztályhoz. De úgy gondolom, lépésről lépésre kell haladni, megpróbálunk majd minél több meccset megnyerni, aztán remélem, hogy evés közben megjön az étvágyunk. Mindenképp egy olyan közönségszórakoztató futballt szeretnék játszatni a csapattal, ami miatt érdemes lesz kimenni a PVSK-meccsekre.

A vezetőedző elárulta, hogy a csapat két rutinos védője, Dienes András és Vida István úgy döntöttek, hogy nem folytatják a PVSK-ban, de három érkezőről is beszámolt. Az már biztos, hogy a megye II-es bajnok Ócsárd hálóőre, Pálfi Áron a pécsiek kapuját védi majd, illetve a Szederkényből Gergye Dániel, a PEAC-ból pedig Fiáth Péter is a Vasúthoz igazol.

– A keret magja megmarad, van egy jó gerinc, de szeretnénk még olyan játékosokat szerződtetni, akikben van ambíció, akik szeretnének még magasabb osztályban futballozni. A PVSK szeretne ebben az amatőr közegben profi lenni, és ennek megfelelő szellemiségű embereket keresünk.

Mivel két belső védő is távozott a pécsiektől, felmerül a kérdés, hogy az évekig játékedzőként dolgozó Tóth Máté számít-e magára ezen a poszton.

– Fitten tartom magam, a sportorvosim ki lesz váltva, tehát ha szükség lesz rám, ha úgy érzem, hogy tudok még segíteni, akkor előfordulhat, hogy pályára lépek – zárta Tóth.

Ilyen az edzősors

Tóth Máté a 2018–2019-es idény közben érkezett Komlóra, amellyel remek tavaszt futott, de ez ekkor még csak a hetedik helyre volt elég. A következő szezonban viszont már éremért küzdött a Bányásszal, de 15 forduló után félbeszakadt a koronavírus miatt a bajnokság – ekkor a második helyen állt a csapat. A 2020–2021-es pontvadászat azonban nem úgy sikerült, ahogy a komlóiak szerették volna, április végén a vezetőség úgy döntött, megválnak a trénertől.

– A legnagyobb probléma az eredménytelenség volt Komlón – beszélt az okokról Tóth Máté. – Amikor eljöttem, tíz döntetlenünk volt, ebből öt mérkőzés a mi kezünkben volt. Sajnos nem volt megfelelően felkészítve a csapat fizikálisan a Covid miatti leállás után, ez az én hibám, illetve nem volt meg az az átütő közösségi erő, ami a nehéz helyzetekben átsegített volna minket. De természetesen köszönettel és hálával tartozom a Komlónak, hogy ebben a közel három évben megadták a lehetőséget – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában