Labdarúgás

2021.06.06. 17:29

Új vezetőedző érkezett, és a keretet is megerősítik Mislenyben

Alig ért véget az előző NB III.-as labdarúgószezon, a Kozármisleny háza táján már most komoly változás történt, Aczél Zoltán vezeti majd a csapatot a következő idényben, amely során az ideinél jobban akarnak szerepelni. Ehhez pedig a keretet is megerősítik majd.

Kvanduk Bence

20210530 Kozármisleny NB III. Közép csoport 38. forduló férfi labdarúgó mérkőzés HR-RENT KOZÁRMISLENY - FERENCVÁROSI TC II. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

A hatodik helyen zárta az NB III. Közép-csoportját a HR-Rent Kozármisleny, amelynek Jelena Richárd irányításával vágott neki a csapat, majd a Kovács Zoltán-Wittrédi Dávid edzőpárossal fejezte be.

– Mindenképpen csalódás a szereplésünk.

Mást várt a vezetőség, a szakmai stáb és a játékosok is. Magasabb céljaink voltak, ha nem is sokkal, de előrébb szerettünk volna végezni. Az utolsó hetekben, hónapokban megmutattuk, illetve voltak korábban is olyan időszakok, amikor látszott, lenne fantázia ebben a csapatban, vannak jó játékosok, az egység is az ereje lehet. Azonban ez több okból sem valósult meg. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az őszi rossz zárás után vérmes reményeink már nem lehettek. A tavasz se indult annyira jól, a végére ez a hatodik hely lett a realitás. Abban bízom, hogy erre, illetve a csapat gerincére ennél egy kicsit komolyabban lehet építeni – jelentette ki Magyar Márk klubigazgató.

A következő idényben egy új szakembernek, Aczél Zoltánnak kell kihoznia a maximumot a keretből.

– Amikor eldőlt, hogy nem Jelena Richárd marad a vezetőedző, akkor elkezdtük felmérni a piacot. Az új vezetőedzőnk ebben a csoportban tevékenykedett, és azt láttuk, hogy a mienknél szerényebb helyzetben lévő klubból nagyon szép eredményeket, jó játékot hoz ki. Nagyon nagy szerencse, hogy meg tudtuk szerezni. Amikor leültünk, személyesen egyeztettünk, nagyon gyorsan egy hullámhosszra kerültünk. Nagyon jó karakter, és szakmailag is az NB III.-as szint felett áll – árulta el a vezető, majd a keret összetételéről is szót ejtett. – Két-három távozó lesz, de próbáljuk egyben tartani a keretet. Most már a játékosok jó százalékával van megegyezés a következő szezonra. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a napokban. Az a célunk, hogy erősödjön a keret mennyiségben és minőségben is. Ezen a téren is azt látjuk, hogy Aczél Zoltán neve jól cseng, és emiatt sokaknak lehetünk érdekesek, akik eddig talán nem gondoltak ránk.

Télen a klub szűkítette a keretet, a maradókban viszont láttak már akkor is valamit, még egy fél évet bizonyíthattak, s ezúttal rájuk építkeznek tehát tovább.

Rövid nyár

Nemrég még edzettek a Misleny játékosai, június 21-én viszont már ismét közös munkára kell jelentkezniük. A következő idény ugyanis augusztus elején már kezdődik is. A közös tréningek megkezdése előtt azonban már egyéni edzésprogramot is végeznek majd a labdarúgók.

– A vezetőedző fontos kérése volt, hogy súlyban és izomzatban mindenki úgy érkezzen vissza a pihenőről, hogy azzal már ne kelljen időt tölteni – fejtette ki Magyar. – Kicsit rövidebb lesz ez az időszak a megszokottnál, mert nagyon hosszú volt ez a szezon félprofi játékosoknak, akik tanulnak, dolgoznak a sport mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában