Kick-box

2021.07.21. 13:31

A PEAC fiatal harcosa, Melis Bálint versenyeztetését támogatják

Melis Bálint András a PEAC Küzdősport Szakosztályának kick-box sportolója lett a MOL Tehetségtámogató Sport pályázatának győztese Baranya megyében.

Móga R.

Fotó: M. B.

A még mindig csak 16 éves fiú már tíz évvel ezelőtt belekóstolt a sportágba. Nyolc évesen ismerkedett meg a Muay Thai (thai box) sportággal, és már tizenkét éves kora óta versenyszerűen sportol. Azóta is megállás nélkül heti öt-hét edzésen vesz részt, és tesz azért, hogy minél többet fejlődjön.

A pandémia ideje alatt a felkészülését nem tudta a megszokott körülmények között végezni a szokásos környezetben. Azonban édesapja segítségével továbbra is edzésben maradt, és ugyan versenyek nem voltak, de mindenféleképpen szerette volna magát legalább szinten tartani.

A fiatal sportoló tehetségére már korán fény derült, hiszen 2018-ban első kick-box versenyén aranyérmet szerzett, majd nem sokkal később első Utánpótlás Országos Bajnoki címét is begyűjtötte. Azóta azokon a versenyeken, ahol elindult Melis Bálint András, szinte mindig dobogóra állhatott, legtöbbször pedig mindezt az első helyen tehette meg.

Ezeket a szép eredményeket ismerve, semmi kétség nem fér ahhoz, hogy megérdemelten nyerte meg a pályázatot, amit az alapítvánnyal együtt annak érdekében hoztak létre, hogy a közérdekű célokat segítsen megvalósítani a sport területén. Olyan átfogó és széles körű támogatási rendszert szerettek volna létrehozni, amelynek a segítségével az eddiginél is nagyobb szerepet tudnak vállalni a szükséges feladatok ellátásában. A nyertes a támogatást útiköltségekre, nívós versenyek nevezési díjaira és szükség esetén szállásokra is fordíthatja. Ez jól jöhet a közelgő thaiföldi világbajnokságon való részvételnél is, ami a következő nagy célja a fiatal kick-boxolónak.

– A célom, hogy ameddig tudom, csinálhassam ezt a sportot. A legjobbak közé szeretnék kerülni, és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni ennek érdekében. Nagyon nagy erőt ad, hogy a családom támogat ebben, és hogy segítenek a sikerem elérésében – mondta lapunknak a kick-box világ nagy reménysége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában