Labdarúgás

2021.07.20. 09:41

Alig várják már a nézőket és a rajtot Mislenyben

A nagy átalakulást követően sikeréhesen várja a szezont a labdarúgó NB III.-ban szereplő Kozármisleny. Aczél Zoltán együttese nagy reményekkel várja már a Mohács elleni bajnokit.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Már javában zajlik a labdarúgó NB III.-ban szereplő Kozármisleny felkészülése, és izgatottan várják új edzőjükkel a bajnoki rajtot. A mislenyiek az előző idényben nagy csatákat követően a hatodik helyen végeztek.

Az együttes a nyár folyamán nagyban átalakult. A 2021/22-es szezont ugyanis már Aczél Zoltán vezetésével kezdi a gárda. A korábban NB I.-es játékos, és szakvezető nagy reményekkel várja a szezont új csapatával.

– Mindenképpen egy olyan tapasztalt edzőt szerettünk volna, akinek van már kellő rutinja, és képes lehet egy ilyen fiatal csapatot a legmegfelelőbb módon használni. A hozzáállását, és az elhivatottságát látva eddig úgy néz ki, hogy kiváló döntést hoztunk – jelentette ki Magyar Márk, a Kozármisleny FC klubigazgatója.

A mislenyiek már számos érkezővel erősítettek, de továbbra is nyitott szemmel fognak járni az átigazolási piacon.

– Szeretnénk a fiatalokra építeni, és egy fiatalokból összeálló gárdát kialakítani. Az U19-es csapatunk is hasonló játékrendben játszik, mint a felnőttek, így alkalomadtán azonnal esélyt kaphatnak. Ha találunk egy olyan játékost, aki tud segíteni minket a későbbiekben, akkor a lehetőségeink szerint nyitottak leszünk rá – nyilatkozta a klubvezető.

A kozármislenyi alakulat az előző szezonban 70 gólt szerzett. Azonban 38 forduló alatt 56 alkalommal kapitulált, ennél pedig csak öt csapat kapott több gólt a mezőnyben. Aczél Zoltán legnagyobb feladata talán ez lehet majd. Egy olyan védelmet kellene összeállítania, akikkel képes csökkenteni a kapott találatok számát. A támadásban pedig idén is rengeteg villanásra van szükség, amiben már a korábbi NB II.-es játékos, Beke Péter is segítségére lehet.

A pandémia ideje alatt a nézők támogatására sem számíthatott a harmadosztályú együttes, így emiatt is várhatják már a B Build Mohács elleni szezonkezdetet a fanatikusok és a játékosok egyaránt.

– Nagyon sokat jelentenek számunkra a szurkolóink, és hatalmas erőt adnak, ha ott vannak velünk – Magyar Márk még hozzátette, hogy csak úgy lehetnek sikeresek, és úgy érhetik el a céljaikat, ha a szurkolók mögöttük vannak maximálisan.

Sorsoltak a kupában

A Magyar Labdarúgó-szövetség hétfő délután megtartotta a MOL Magyar Kupa 1. fordulójának sorsolását. A versenysorozat első körében az NB III.-as és az alacsonyabb osztályú egyesületek lépnek pályára. Így a másodosztályú PMFC és a Szentlőrinc SE majd csak a harmadik fordulóban csatlakozik a sorozathoz. A párharcok egy meccsen dőlnek el. A kupasorozatot 160 csapat kezdi meg, és a két legjobb gárda 2022 tavaszán az ország legnagyobb stadionjában, a Puskás Arénában méri össze erejét.

A baranyai csapatok párosítása

Majosi SE (Megyei I.)–Pécsvárad SE R-Bus (Megyei I.)

Sárosd NKSC (Megyei I.)–Sport36 Komlói Bányász (Megyei I.)

Ercsi Kinizsi SE (Megyei I.)–Villány TC (Megyei I.)

Kadarkút VSK (Megyei I.)–HR-Rent Kozármisleny (NB III.)

PVSK (Megyei I.)–Iváncsa KSE (NB III.)

Az első forduló mérkőzéseire augusztus 7–8. között kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában