Kosárlabda

2021.07.16. 12:41

Válogatott irányítót is igazolt a PINKK

Kihirdette keretét a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, amely idén már a tizedik idényét kezdi meg az élvonalban. Több meghatározó játékos is távozott, őket három légióssal és tehetséges fiatalokkal pótolta a klub. A vezetőedző továbbra is a horvát Vanja Miljkovic lesz.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

A 2014-es magyar bajnok az elmúlt években már jóval szerényebb célokért küzdött az NB I/A-csoportjában, az előző kiírásban például – a még pont bennmaradást jelentő – utolsó előtti (11.) helyet csípték meg a baranyaiak. Igaz, a sérülések és a koronavírus is bőven hátráltatta Vanja Miljkovic vezetőedző munkáját, akinek a kezei alatt sokat fejlődött a csapat. Az már biztos, hogy a következő szezonban is megkapja a bizalmat a horvát szakember, akinek továbbra is Frano Radan segíti majd a munkáját.

A nyáron több meghatározó játékos is távozott, máshol folytatja a pályafutását Demeter Nóra, Vári Zita, Szücs Lilla, Leslie Vorpahl, Daugile Sarauskaite és Dragana Zubac is. Őket főleg ifjú tehetségekkel pótolja a PINKK, a PINKK-PVSK U23 csapatából felkerül a felnőttekhez Horváth Boglárka (18 éves, 2-3-as poszt) és Földing Anna (17 éves, 1-es poszt), illetve további pécsi nevelésekkel bővül a keret. A Ceglédtől Révész Luca (20 éves, 2-3-as poszt), a PEAC-Pécstől Szücs Luca (19 éves, 1-2-es poszt), illetve a KSC Szekszárdtól Vincze Nikolett (19 éves, 3-as poszt) érkezik.

A PINKK-Pécsi 424 emellett három olyan légióst is szerződtetett, akik nagy segítségére lehetnek a gárdának. A legnagyobb név a 25 éves Bozica Mujovic, aki a montenegrói válogatott első számú irányítója, az Európa-bajnokságon négy mérkőzés alatt 8 pontot és 7 asszisztot átlagolt, korábban Izraelben, Spanyolországban és Lengyelországban is légióskodott.

Az amerikai Monica Engelman személyében egy régi ismerőst láthatunk újra rózsaszínben! A cseh útlevéllel is rendelkező 30 éves, 2-3-as posztokon bevethető játékos a 2016–2017-es szezonban szerepelt már a PINKK-ben, de utána játszott Miskolcon és Lengyelországban is.

Centerposztra a 29 éves, 189 cm magas amerikai Angiee Tompkins érkezett, aki korábban a ciprusi liga legértékesebb játékosa is volt. Az elmúlt szezonban a török Bodrum csapatában 27,5 pontot, 12,1 lepattanóátlagot ért el.

Vanja Miljkovic együttese augusztus másodikán kezdi meg a felkészülést a következő idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában