Labdarúgás

2021.08.01. 20:11

A Kozármisleny örülhetett a baranyai derbi után

A Kozármisleny jött ki győztesen az NB III.-as labdarúgó bajnokság nyitófordulóján. A feljutó Mohács 3333 nap után ismét harmadosztályú mérkőzést játszhatott, azonban Aczél Zoltán megnyerte első tétmérkőzését a Kozármisleny edzőjeként.

Móga R.

Fotó: Löffler Péter

Több mint 9 évet kellett arra várni, hogy a mohácsi alakulat ismét NB III.-ban szerepelhessen. Első bajnokijukon a dobogót megcélzó Kozármisleny volt az ellenfél, akik nagy változáson mentek keresztül a felkészülési időszak alatt.

 

A találkozót bátran kezdték a hazaiak, és az első percekben több alkalommal is bekerültek a mislenyi védelem mögé. Az idő haladtával Aczél Zoltán együttese felvette a mérkőzés ritmusát, és próbálták uralni a játékot. Az első játékrész feléhez közeledve egy szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat, amit Kozics Barnabás gyönyörűen a bal felső sarokba tekert.

Ezt követően kiegyenlített lett az összecsapás, és mindkét fél gólt szerezhetett volna. A második félidő közepén Vajda volt eredményes, ezzel pedig már két góllal vezettek a vendégek. Kvanduk János alakulata a hátralévő időben már nem tudta ledolgozni hátrányát, így a Mohács vereséggel kezdte meg az NB III.-as szereplését, míg a Kozármisleny győzelemmel rajtolt.

B Build Mohács–HR-Rent Kozármisleny 0-2 (0-1)

Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 1. forduló. Mohács, 350 néző. Vezette: Bana (Perák, Páhoki).

Mohács: Farkas – Ignácz, Marton (Nagy Zs, 70.), Kocsis A., Menyhei (Spannenberger, 55.) – Brukner (Kiss I, 46.), Izsák (Hetényi, 70.), Forró A., Müllerlei – Schmidt (Dér, 87.), Gellén. Vezetőedző: Kvanduk János.

Kozármisleny: Lékai – Kónya, Gajág, Füredi, Turi – Horvát G. (Beke, 89.), Nagy E. (Szabó D, 46.) – Vajda R. (Kondor, 75.), Kozics (Fenyvesi, 88.), Kirchner – Hampuk (Berdó, 75.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólszerző: Kozics (17.), Vajda (59.).

Ez következik (08.11): Monor–Mohács (17.30), Kozármisleny–Cegléd (19.00).

További eredmények: Ferencváros II.–Iváncsa 2-1, Makó–Monor 0-1, Gerjeni–Paksi II. 0-2, ESMTK–Dabas-Gyón 0-0, Dabas–Rákosmente 5-1, Dunaújváros–Szekszárd 2-1, Cegléd–Hódmezővásárhely 1-2. A Balassagyarmat–Vác mérkőzés vihar miatt félbeszakadt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában