nb ii.

2021.08.22. 20:57

Győzött a PMFC, döntetlent játszott a Szentlőrinc

Megszerezte első győzelmét a PMFC labdarúgócsapata, amely az Ajkát múlta felül 2 góllal az NB II. 5. fordulójában.

Szabó Dániel

A PMFC és az Ajka számára is az első szezonbeli győzelem megszerzése volt a tét az ötödik fordulóban. A hazaiak ennek a szellemében kezdték a találkozót, a 9. percben Króner, majd a kipattanóból Geiger veszélyeztetett, de előbbit a kapus, az utóbbit pedig a kapufa akadályozta meg a gólszerzésben. A 22. percben viszont már az Ajka hálójában kötött ki a labda: egy gyors kontra után Hegedűs Márk gurított higgadtan Horváth Dániel mellett a jobb alsóba – ebben az idényben ekkor vezetett először a Pécs! A félidő hátralevő részében nem született több, Krónerék egygólos előnnyel mehettek pihenni.

A Szentlőrinc ezúttal Békéscsabán vendégeskedett. Az első félidőben kevés helyzet adódott a csapatok előtt, de inkább Marián Sluka együttese volt a kezdeményezőbb. A második játékrész 11. percében viszont a csabaiak szerezték meg a vezetést, de a Szentlőrinc Nagy Zs. góljával a 83. percben egalizált.

PMFC–Ajka 2-0 (1-0)

Labdarúgó NB II., 5. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Máyer Gábor, Rózsa Dávid). PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Preklet, Katona – Króner – Kónya, Geiger, Kövesdi, Hegedűs M. (Grabant, a szünetben) – Adamcsek. Megbízott edző: Szabados József

Ajka: Horváth D. – Murka, Heffler T., Tar, Tóth G. – Kenderes, Lehoczky (Berzsenyi, a szünetben) – Csizmadia, Sejben, Gaál B. – Dragóner (Stoiacovici, a szünetben). Vezetőedző: Kis Károly Vezetőedző: Kis Károly.

Gólszerző: Hegedűs M. (22.). Heffler T. (Öngól)

 

Békéscsaba–Szentlőrinc 1-1 (0-0)

Labdarúgó NB II., Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1000 néző. Vezeti: Nazsa Tamás (Punyi Gyula, Márkus Péter). BÉKÉSCSABA: Krnács – Farkas M., Nagy S., Bora, Mikló – Sipos, Király P., Szabó P. (Lukács, a szünetben), Varga Sz. – Paudits, Horváth P. Vezetőedző: Preisinger Sándor. SZENTLŐRINC: Prokop – Németh M., Havas, Keresztes, Jancsó – Kiss-Szemán, Nagy Zs., Harsányi I. – Erdélyi B. (Farkas Marcell, a szünetben) – Grumics, Törőcsik. Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerző: Horváth P. (56.), ill. Nagy Zs. (83.)

Ez következik (augusztus 29., vasárnap): Diósgyőr–PMFC (15.00), Szentlőrinc–III. Ker TVE.

Címkék#NB II#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában