Paraúszás

2021.08.13. 12:58

Letették az esküt is, irány a paralimpia

Mindkét pécsi parasportolónk letette az olimpiai esküt, így már maximálisan fókuszálhatnak a XVI. paralimpiai játékokra. Iván Bence először vehet részt az ötkarikás játékokon, míg Konkoly Zsófia második alkalommal képviselheti a magyar színeket.

Móga Richárd

Hódmezõvásárhely, 2021. július 27. Konkoly Zsófia és Iván Bence paraúszók, valamint edzõjük, Jancsik Árpád a hódmezõvásárhelyi Gyarmati Dezsõ Sportuszodában 2021. július 27-én. A sportolók tagjai a tokiói paralimpiára készülõ csapatnak. MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ünnepélyes keretek között tették le az olimpiai esküt a részvételt kiharcoló parasportolók Budapesten. A 38 tagú magyar csapat számos sportágban képviseli hazánkat augusztus 24. és szeptember 5. között Tokióban.

A PSN úszószakosztály két versenyzője is hatalmas örömben részesült az eskütétellel egybekötött ünnepségen, ugyanis a ceremónián minden sportolót meglepetésvendég konferált fel. Élete első paralimpiájára készülő Iván Bence köztudottan nagy kosárlabda-szurkoló, és az a megtiszteltetés érte, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan szólította a színpadra.

– Az egész rendezvény nagyon inspiráló és felemelő volt számomra. Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek és szeretném megélni a pillanatot. Az, hogy a válogatott kapitányával találkozhattam, már az óriási öröm volt – nyilatkozta boldogan Iván Bence.

A másik baranyai érdekeltségű úszót, Konkoly Zsófiát pedig a 7-szeres paralimpikon, mindenki által jól ismert, igazi példakép és igazi legenda, Vereczkei Zsolt szólította a pódiumra.

Az eskütételt követően kitüntetést kapott a paraúszás terén végzett munkájáért Szamek Katalin és Tari Imre is. Konkoly Zsófia előző paralimpiáján megszerzett bronzérméhez Szamek Katalin nagy részben hozzájárult. Tari Imre pedig többek között Kenderesi Tamás versenyeztetését segíti.

Jancsik Árpád és két kiváló versenyzője ma utazik Kórijama városába, ahol 10 nap akklimatizáció vár rájuk, majd pedig onnan utaznak Tokióba. A háromszoros Európa-bajnok, a paralimpiai és világbajnoki bronzérmes Konkoly Zsófia 5 egyéni és egy váltó számban fog rajtkőre állni. A pécsi fiú pedig 200 méter vegyes, illetve 100 méter mellúszásban lesz majd érdekelt. Konkoly helyi idő szerint augusztus 26-án hajnalban, Iván Bence augusztus 27-én szintén hajnalban úszik először az idei ötkarikás játékokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában